Έτσι έφτασαν τα ρωσικά μαχητικά στη Συρία χωρίς να γίνουν αντιληπτά

Τον τρόπο με τον οποίο οι Ρώσοι κατάφεραν να αναπτύξουν τα 28 μαχητικά αεροσκάφη Su-30SM,  Su-25SM και Su-24M2 στη Συρία χωρίς να προσελκύσουν την προσοχή της Δύσης, αποκαλύπτει η ιστοσελίδα Aviationist και το πρακτορείο ειδήσεων Fox News.

Σύμφωνα με τα δύο μέσα, τα ρωσικά αεροσκάφη πέταξαν στη Συρία μέσω Ιράν και Ιράκ, ακολουθώντας σε μικρή απόσταση τα ρωσικά μεταγωγικά An-124-100 που μετέφεραν στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία.

Όπως είχε επισημανθεί στα διεθνή ΜΜΕ τον τελευταίο μήνα η Ρωσία έστελνε στη Συρία σε καθημερινή βάση τουλάχιστον ένα μεταγωγικό αεροσκάφος An-124-100 μέσω των εναερίων χώρων του Ιράν και του Ιράκ.

Τα αεροσκάφη αυτά αν και αποτελούσαν αντικείμενο παρακολούθησης των δυτικών μυστικών υπηρεσιών ,απέκρυπταν με το μεγάλο στίγμα τους την παρουσία των ρωσικών μαχητικών τα οποία πετούσαν σε κλειστό σχηματισμό κοντά στα τεράστια μεταγωγικά.

Με την πρακτική αυτή τα ρωσικά μαχητικά υπέκρυπταν το ίχνος τους πετώντας κοντά κάτω από τα μεταγωγικά σε μικρή απόσταση με την ίδια ταχύτητα που ταξίδευαν τα An-124-100.

Τα ρωσικά μαχητικά ήταν εξοπλισμένα με ατρακτίδιο παρεμβολών τύπου KNIRTI SPS-171 / L005S Sorbtsiya-S, για κάθε ενδεχόμενο, ενώ είχαν κλειστό και το σύστημα IFF.

Τόσο τα μεταγωγικά, όσο και τα μαχητικά προσγειώθηκαν σύμφωνα με το Fox News στην ιρανική αεροπορική βάση του Hamadan, αφού η εμβέλεια των Su-30SM, των Su-25SM και των Su-24M2 δεν τους επιτρέπει την απευθείας πτήση από τη Ρωσία στην Λαττάκεια της Συρίας.

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.