Ευριπίδης Στυλιανίδης: Η στρατιωτική και επενδυτική παρουσία των ΗΠΑ στην Θράκη ενισχύει το αίσθημα Ασφάλειας των Θρακιωτών

Τις απόψεις του για την γεωπολιτική αναβάθμιση της Θράκης παρουσίασε στα μέλη της Αμερικανικής Λεγεώνας Ελλάδας ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης σε διαδικτυακή εκδήλωση που οργανώθηκε με συμμετοχή και του Διεθνολόγου Καθηγητή Κωνσταντίνου Λάβδα. 

Η Αμερικανική Λεγεώνα είναι διεθνής οργάνωση που αποτελείται από στελέχη Ελληνοαμερικανικής καταγωγής που υπηρέτησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι σήμερα. Έχει οργανώσεις σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου, ενώ στην Ελλάδα ξεπερνά τα 500 μέλη. 

Κατά την εκδήλωση ο βουλευτής Ροδόπης παρουσίασε κατά την ανακοίνωσή του «τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά της Θράκης ως διαμετακομιστικό και εμπορευματικό σταυροδρόμι, ως ενεργειακό κόμβο μετά τον αγωγό TAP, τον IGB και την πλωτή εξέδρα αεριοποίησης της Αλεξανδρούπολης, ως του τρίτου παραγωγικότερου κάμπου της Χώρας, ως διεθνούς εκπαιδευτικού κέντρου με βάση το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και φυσικά ως ένα παγκόσμιου ενδιαφέροντος περιβαντολλογικό και πολιτιστικό πάρκο όλων των ιστορικών εποχών».

Επίσης η ανακοίνωση συνεχίζει λέγοντας πως «ανέδειξε τη Θράκη ως μοντέλο ανοιχτής δημοκρατικής κοινωνίας που σέβεται απόλυτα τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα και ανέλυσε συγκριτικά τη Συνθήκη της Λοζάνης και τον χαρακτήρα, το ρόλο και τη σημασία της μουσουλμανικής μειονότητας, τονίζοντας ότι πρέπει να προστατευτεί ο διαπολιτισμικός της χαρακτήρας και ο ρόλος της ως γέφυρα συνεργασίας και φιλίας με γειτονικές αγορές».

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης τόνισε ότι η  αμερικανική στρατιωτική και επενδυτική παρουσία στην περιοχή, ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας των Θρακιωτών, θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη και θα βοηθήσει την περιοχή να εξελιχθεί σε μοναδικός επενδυτικός και τουριστικός προορισμός.

(πηγή: xronos.gr)

ViaDiplomacy Newsroom