Γ.Γ ΝΑΤΟ – Ειρήνη, σταθερότητα και ευημερία φέρνει η συμφωνία Σκοπίων-Αθήνας

Υποδεχόμενος τον Ζ.Ζάεγ, ο Γ.Στόλτεμπεργκ τόνισε ότι αρκετοί Σύμμαχοι έχουν ήδη επικυρώσει το Πρωτόκολλο Προσχώρησης και ότι μόλις οι Σύμμαχοι ολοκληρώσουν αυτή τη διαδικασία, η Βόρεια Μακεδονία θα γίνει το 30ο μέλος της Συμμαχίας.

«Η χώρα σας έχει ήδη μια θέση στο τραπέζι του ΝΑΤΟ», είπε. «Τον περασμένο μήνα καλωσόρισα εδώ την Υπουργό Σέκερινσκα στη συνάντηση των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ. Και τον επόμενο μήνα, ο υπουργός Εξωτερικών Ντιμιτρόφ θα έρθει μαζί μας στην Ουάσιγκτον για τα 70 χρόνια από τη ίδρυση της Συμμαχίας».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι η πολιτική ανοιχτών θυρών του ΝΑΤΟ είναι μια «μεγάλη ιστορία επιτυχίας» και ότι η υποδοχή νέων μελών στην οικογένεια του ΝΑΤΟ έχει κάνει την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική πιο ασφαλή.

Ο Γ. Γραμματέας δήλωσε ότι η Βόρεια Μακεδονία ήδη συμβάλλει σημαντικά στη Συμμαχία, συμμετέχοντας στην αποστολή κατάρτισης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, προάγοντας την περιφερειακή συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και εφαρμόζοντας σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Ενθάρρυνε δε τη Βόρεια Μακεδονία να συνεχίσει την πορεία της μεταρρύθμισης, τονίζοντας ότι αυτό είναι σημαντικό καθώς η χώρα προετοιμάζεται για πλήρη ένταξη.

«Προσβλέπω στην ημέρα κατά την οποία η Βόρεια Μακεδονία γίνεται πλήρες μέλος της Συμμαχίας μας. Αυτό που φαινόταν κάποτε μια μακρινή ελπίδα για τη χώρα σας αναμένεται να γίνει τώρα πραγματικότητα».

(πηγή: real.gr)

Via Diplomacy
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Close

Το ΝΑΤΟ ενισχύει τις δυνάμεις του στις Βαλτικές χώρες

Στις 8-9 Ιουλίου 2016 στη Βαρσοβία, οι ηγέτες των κρατών μελών του ΝΑΤΟ αποφάσισαν να αναπτύξουν τέσσερα τάγματα στην , η οποία ξεκίνησε το 2017....

Pin It on Pinterest

Share This