Γάλλος πρέσβης: Nα μπει τέλος στην τουρκική προκλητικότητα

Σε αποκλειστική συνέντευξη ο Γάλλος πρέσβης, Κριστόφ Σαντεπί στην ΕΡΤ1, αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα, είπε ότι «πρoφανώς», πρέπει να μπει ένα τέλος και εξήγησε ό,τι «το θέμα των σχέσεων με την Τουρκία είναι ένα θέμα πολύ σημαντικό όχι μόνο για την Ελλάδα, επίσης για τη Γαλλία και για την Ευρώπη».

Υπενθύμισε τη σαφή θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την προηγούμενη εβδομάδα σε αυτό το θέμα και υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι «διάλογος και συνεργασία είναι σημαντικά όχι μόνο για τη Γαλλία, αλλά και για την Ευρώπη».

Η Ελλάδα βγαίνει τον Αύγουστο από το γ’ πρόγραμμα

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα βγει τον Αύγουστο από το γ’ πρόγραμμα εξέφρασε ο Γάλλος πρέσβης. Έκανε λόγο για αποτελέσματα, όχι μόνο για το δημοσιονομικό πλεόνασμα, «έχουμε ξανά ανάπτυξη» είπε και σημείωσε ότι «η ανεργία μειώνεται».

Ο κ. Σαντεπί σημείωσε πως η λέξη κλειδί από τον Αύγουστο και μετά θα είναι η εμπιστοσύνη, καθώς θα πρέπει οι Έλληνες να πιστέψουν στον εαυτό τους και να αποφασίζουν εκείνοι για τις μεταρρυθμίσεις. Αναφερόμενος στο χρέος είπε πως θα πρέπει να βρεθεί λύση πριν από τον Αύγουστο.

Παράλληλα, μίλησε για την σημαντική παρουσία των γαλλικών εταιρειών οι οποίες όπως είπε απασχολούν 13.000 υπαλλήλους στη χώρα μας.

ViaDiplomacy Newsroom