Γεωργιάδης: «Ναι» στην στράτευση στα 18 – Τουρκικός & Αλβανικός αναθεωρητισμός

H NΔ συμφωνεί και θα στηρίξει πλήρως την – υποχρεωτική – στράτευση στα 18 – αν ο κ. Καμμένος φέρει σχετική ρύθμιση – τόνισε την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αποκάλυψε μάλιστα, ότι και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας που ήταν παρών στη χθεσινή ενημέρωση του προέδρου τη ΝΔ στο Πεντάγωνο, έδειξε να συμφωνεί με τη θέση του υπουργού Άμυνας, και του ΑΓΕΕΘΑ, για τη στράτευση, γνέφοντας καταφατικά. «Ήταν και ο Βίτσας εκεί, όχι μόνο διαφώνησε, αλλά και φαίνεται ότι υπερθεμάτισε με το νεύμα της κεφαλής του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το απόγευμα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ότι δεν υπάρχει συζήτηση στο εσωτερικό της κυβέρνησης, και ότι δεν θεωρεί ότι πρέπει να ανοίξει θέμα υποχρεωτικής στράτευσης στο εξωτερικό» πρόσθεσε, κατηγορώντας τον κυβερνητικός εκπρόσωπο ότι δεν γνωρίζει τις θέσεις του υπουργού Άμυνας και του ΑΓΕΕΘΑ.

«Υπάρχει πρόβλημα υποστελέχωσης των μονάδων, δημογραφικό, πολλά παιδιά έχουν φύγει στο εξωτερικό… Σε μια πρώτη άποψη το μοντέλο του Ισραήλ είναι επιτυχημένο, προσωπική μου άποψη, αλλά έχουν απειλές σαφώς μεγαλύτερες, και τους θαυμάζω στο θέμα της άμυνας» τόνισε.

«Οι εποχές είναι δύσκολες, σε πολλά επίπεδα, χρειάζεται μοντέλο Κύπρου με υποχρεωτική στράτευση στα 18 περισσότερους ανθρώπους στις μονάδες, και με τον νέο να ξεμπερδεύει από νωρίς με τη θητεία του και να κοιτάξει τις σπουδές του… Ο στρατός έχει νέους ανθρώπους» σημείωσε.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αποσαφήνισε ότι «δεν υπάρχει προσέγγιση της ΝΔ με τους ΑΝΕΛ και τους Καμμένους και ότι η ΝΔ είναι κατά του λαϊκισμού, τη στιγμή που ο Καμμένος κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι είναι ‘‘Πηλιογούσης’’ έκανε τη δήλωση ‘‘στα τέσσερα κλπ.’’». «Αν ζητήσει συγγνώμη από τον Σαμαρά, τους τότε υπουργούς, τους τότε βουλευτές και τους ψηφοφόρους της ΝΔ που εξύβριζε τότε τι να σας πω… Δεν πιστεύω ότι θα το κάνει» δήλωσε.

«Ο Ερντογάν έχει περάσει σε φάση πλήρους αναθεωρητισμού… Η Λωζάνη αφορά τα σύνορα όλων των χωρών της περιοχής, αυτό είναι επικίνδυνο» προειδοποίησε εξάλλου ο αντιπρόεδρος της ΝΔ για τις αναφορές του τούρκου προέδρου περί αναδιαπραγμάτευσης της Συνθήκης της Λωζάνης. Εφόσον ο κ. Τζανακόπουλος δεν γνωρίζει τι δηλώνει ο υπουργός Άμυνας δεν μεγάλη γνώση των όσων συμβαίνουν γύρω του, αλλά οφείλει να έχει γνώση του τι έχει πει ο Ερντογάν πρόσθεσε σκωπτικά.

Όσον αφορά τη συνέντευξη του αλβανού πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε ότι «ο Ράμα με φαινομενική ευγένεια έθεσε πολύ σοβαρά ζητήματα» κάνοντας λόγο για τούρκικο και αλβανικό αναθεωρητισμό που φαίνεται ότι έχουν διασύνδεση μεταξύ τους. Όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, η οικονομική κρίση της τελευταίας εξαετίας και η δημογραφική κάμψη έχουν αποδυναμώσει την Ελλάδα.

Η ΝΔ, διευκρίνισε, στηρίζει τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη στις προσπάθειες του για επίλυση του Κυπριακού.

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση, επισήμανε ότι αν όλα πάνε για τον Τσίπρα η Ελλάδα θα καταφέρει να βρεθεί εκεί που ήταν το Μάιο του 2014, μιλώντας για τρία χαμένα χρόνια.

Πηγή: www.skai.gr

ViaDiplomacy Newsroom