Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα έτοιμη να συνδράμει στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων

«Η Ελλάδα πιστεύει ακράδαντα στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου. Σε έναν κόσμο που χαρακτηρίζεται από την άνοδο του αναθεωρητισμού, την επικράτηση των μονομερών ενεργειών και την υποχώρηση της διαβουλευτικής Δημοκρατίας, το σύνθημα της υποψηφιότητας μας για τη Θέση μη Μόνιμου Μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την περίοδο 2025-2026 είναι τα τρία ‘Δ’: Δημοκρατία, Διάλογος, Διπλωματία», τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης κατά την ομιλία του στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ στη Βοστώνη.

Στην κατάμεστη αίθουσα του αφιερωμένου στην προώθηση των ευρωπαϊκών θεμάτων και των διατλαντικών σχέσεων Κέντρου, ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στις προόδους που έχει σημειώσει η Ελλάδα κατά τα τελευταία χρόνια, εντάσσοντάς τις στο ρόλο που είναι σε θέση να διαδραματίσει για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων.

«Η Ελλάδα αποτελεί σήμερα ένα ενεργό μέλος της ΕΕ και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των παγκόσμιων προκλήσεων», εξήγησε ο Υπουργός Εξωτερικών. Είναι μια χώρα που διαπνέεται από τα ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας και ασκεί μία πολύτροπη εξωτερική πολιτική με πυξίδα το διεθνές δίκαιο, αλλά και τις αρχές και αξίες που εκφράζονται στο Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Η Ελλάδα επιδιώκει σχέσεις καλής γειτονίας και αναγνωρίζει τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας και της Διπλωματίας, αποτελώντας έτσι πυλώνα σταθερότητας σε μια περιοχή, στην οποία εμφανίζονται πολλά και ιδιαίτερα πιεστικά προβλήματα.

ViaDiplomacy Newsroom