Γερμανός Πρέσβης: H συνεργασία Juwi Hellas – ΕΛΠΕ για το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στη Ν. Ευρώπη

«H συνεργασία μεταξύ των εταιρειών Juwi Hellas SA και Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) για τη δημιουργία του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου στη Νότια Ευρώπη, αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα των πολλών δυνατοτήτων που δημιουργούνται μέσω των γερμανικών επενδύσεων για Ελλάδα και Γερμανία» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γερμανός πρέσβης, Ερνστ Ράιχελ.

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, λίγο μετά την ανακοίνωση εξαγοράς φωτοβολταϊκού πάρκου στην Κοζάνη από τα Ελληνικά Πετρέλαια, ισχύος 204 μεγαβάτ, που είναι το μεγαλύτερο έργο ανανεώσιμων πηγών στην Ελλάδα και ένα από τα 5 μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά στην Ευρώπη, το οποίο θα κατασκευάσει έως το 2021 η Juwi Hellas, ο πρεσβευτής της Γερμανίας επισήμανε πως θα δημιουργηθούν 250 νέες θέσεις εργασίας στην Κοζάνη. Περαιτέρω σημείωσε ότι πρόκειται για συγκεκριμένη συμβολή διαχείρισης των διαρθρωτικών αλλαγών που είναι απαραίτητες για την ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας.

Τέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι γερμανικές επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να επενδύουν στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τα επόμενα χρόνια, ώστε να διασφαλιστεί η ελληνική ενεργειακή επάρκεια και να προωθηθεί η προστασία του κλίματος.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Ερνστ Ράιχελ έκανε λόγο για μια μεγάλη νίκη για τη μείωση του άνθρακα. «Περισσότερα καλά νέα για τη γερμανική επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα: Ελληνικά Πετρέλαια και Juwi AG υπέγραψαν τη σύμβαση για έναν από τους μεγαλύτερους ηλιακούς σταθμούς στην Ευρώπη. 205 MW στην Κοζάνη, στη Δυτική Μακεδονία. Οικονομικός όγκος 130 εκατ. ευρώ. Μια μεγάλη νίκη για τη μείωση του άνθρακα!».

ViaDiplomacy Newsroom