Γερουσιαστής Mενέντεζ: Ο Ντιάζ-Κανέλ είναι δικτάτορας όπως και οι Κάστρο

Ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής και επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων Μπομπ Μενέντεζ ο οποίος κατάγεται από το νησί της Καραϊβικής και είναι φανατικός πολέμιος του κομμουνισμού δήλωσε με αφορμή τις πρωτοφανείς διαδηλώσεις ότι οι πολίτες της χώρας πρέπει να έχουν δικαίωμα στην επιλογή.

Μιλώντας σε αμερικανικά μέσα, ο γνωστός γερουσιαστής δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει αναφανδόν να υποστηρίξει τα αιτήματα του λαού της Κούβας, ασκώντας παράλληλα κριτική στη διακυβέρνηση Ομπάμα η οποία είχε επιλέξει να ομαλοποιήσει τις σχέσεις με την Αβάνα. «Δεν πιστεύω ότι πρέπει να ακολουθήσουμε τις πολιτικές Ομπάμα. Το έχω ξαναπεί. Έχω υποβάλλει τις προτάσεις μου στην κυβέρνηση και περιμένω απαντήσεις. Οι άνθρωποι της Κούβας δικαιούνται μια καλύτερη ζωή. Μην ξεχνάμε ότι ο σημερινός πρόεδρος ο Ντιάζ-Κανέλ δεν έχει καμία διαφορά με τους Κάστρο, είναι βγαλμένος από το ίδιο καλούπι».

Χιλιάδες διαδηλωτές από την Αβάνα ως το Σαντιάγο κατέβηκαν στους δρόμους την Κυριακή στις μεγαλύτερες αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες που έχουν πραγματοποιηθεί στην Κούβα εδώ και δεκαετίες. Αυτοί διαμαρτύρονταν κατά της δεινής οικονομικής κρίσης στη χώρα και διαχείρισης της πανδημίας του νέου κορονοϊού, αλλά πολλοί προχώρησαν κι άλλο, ζητώντας το τέλος του κομμουνισμού και φώναζαν «Ελευθερία».

Οι διαδηλώσεις ξέσπασαν εν μέσω της βαθύτερης οικονομικής κρίσης που αντιμετώπισε ποτέ η Κούβα μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και μια αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού που οδήγησε κάποια νοσοκομεία στα πρόθυρα της κατάρρευσης σε μια χώρα που είναι υπερήφανη για το υγειονομικό της σύστημα.

ViaDiplomacy Newsroom