Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ (Δημοκρατικός): Κυρώσεις τώρα στην Τουρκία

Ο Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ για ακόμη μια φορά επιτίθεται στον Αμερικανό Πρόεδρο για την ανοχή που δείχνει στον Τούρκο Πρόεδρο και ζητά άμεσες κυρώσεις στην Άγκυρα μετά και την δοκιμή των S-400

«Η σημερινή δοκιμή από την Τουρκία του ρωσικού συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400 είναι μια έντονη υπενθύμιση ότι η Άγκυρα δεν αποθαρρύνεται από απλές παρακλήσεις, που προέρχονται από την κυβέρνηση του κ. Τραμπ. Ο Ερντογάν αποκρίνεται μόνο σε ενέργειες, όχι σε λόγια.

Τον Ιούλιο του 2019, η Τουρκία παρέλαβε τους S-400 σε σαφή παραβίαση των κυρώσεων των ΗΠΑ που είχαν επιβληθεί από το νόμο CAATSA για αντιμετώπιση των εχθρών της Αμερικής. Η κυβέρνηση Τραμπ αγνόησε τον νόμο, αποδυναμώντας το χέρι μας εναντίον του Πούτιν. Έχει επίσης ενθαρρύνει τον Ερντογάν, οδηγώντας στη σημερινή δοκιμή. Η αποτυχία του Προέδρου Τραμπ να ακολουθήσει το νόμο και η σχέση του με τον Ταγίπ Ερντογάν αποτελεί σοβαρή απειλή για την εθνική μας ασφάλεια και για τους συμμάχους και τους εταίρους μας στο ΝΑΤΟ στην Ευρώπη. Η εντολή του νόμου CAATSA είναι σαφής και η κυβέρνηση πρέπει να ακολουθήσει το νόμο – η Τουρκία πρέπει να τιμωρηθεί αμέσως για την αγορά και τη χρήση αυτού του συστήματος.

ViaDiplomacy Newsroom