ΓΕΣ : “Δεν υπάρχει αντίρρηση για την επένδυση στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου”

Ανακοίνωση για την τοποθέτηση του Ελληνικού στρατού αναφορικά με την τουριστική επένδυση στην Αφάντου Ρόδου δημοσίευσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ).

Επιδιώκοντας να ξεκαθαρίσει την θέση του Ελληνικού Στρατού σχετικά με αυτή την νέα επένδυση στην Ρόδο και να απαντήσει στα δημοσιεύματα που φέρουν το ΓΕΣ να αντιτίθεται στην τουριστική επένδυση στην περιοχή Αφάντου, η ανακοίνωση διευκρινίζει ότι το ΓΕΣ είναι υπέρμαχος  της ανάπτυξης στο νησί της Ρόδου, διότι θεωρεί ότι μέσω αυτής διασφαλίζεται και η Εθνική Άμυνα και επομένως δεν αντιτίθεται στην επένδυση η οποία θα πραγματοποιηθεί από Ελληνοαμερικανικό επιχειρηματία.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΓΕΣ

“Ενημέρωση για δημοσιεύματα σχετικά με την τουριστική επένδυση στην περιοχή Αφάντου Ρόδου

Αναφορικά με πρόσφατα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο περί δήθεν αρνητικής θέσης του ΓΕΣ για την τουριστική επένδυση στην περιοχή Αφάντου Ρόδου, σας ενημερώνουμε ότι το ΓΕΣ είναι υπέρμαχος  της ανάπτυξης διότι θεωρεί ότι μέσω αυτής διασφαλίζεται και η Εθνική Άμυνα.

Κατά συνέπεια το ΓΕΣ, δεν είχε, ούτε έχει αντίρρηση για την υλοποίηση των προβλέψεων του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης  για την περιοχή  Αφάντου Ρόδου, θέση  που διατυπώθηκε  και εγγράφως  αλλά  και στην πρόσφατη  σύσκεψη που  συγκλήθηκε  από τους συναρμόδιους  φορείς,  κατά την οποία  ο εκπρόσωπος  του ΓΕΣ  τόνισε  επανειλημμένα  τη θέση του ΓΕΣ ότι, η ανάπτυξη εξασφαλίζει την Εθνική Άμυνα.

Όσο αφορά στις προϋποθέσεις για τις οποίες γίνεται λόγος, οι οποίες δεν αποτελούν δόγμα, τονίζεται ότι σε καμία περίπτωση αυτές  δεν λειτουργούν αρνητικά και δεν οδηγούν στην εμπλοκή του θέματος. Επεξηγηματικό έγγραφο επί των προϋποθέσεων, θα εκδοθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.”

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.