Για αυτές τις στιγμές επιλέχθηκε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ως Υπουργός Άμυνας

Ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης,  όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, το πρώτο που έπρεπε να πετύχει ήταν να επαναφέρει το Μαξίμου και το Υπουργείο Άμυνας στην κανονικότητα.

Οι πρωθυπουργοί και υπουργοί φεύγουν και έρχονται και τα υπουργεία δεν πρέπει ποτέ να ταυτίζονται με την συμπεριφορά του κάθε “ένοικου”.O πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και ο πρώην υπουργός , Πάνος Καμμένος, έκαναν ότι μπορούσαν ώστε μερικές φορές η συμπεριφορά τους να δώσει το δικαίωμα στους πολίτες να μην τους ασκούν κριτική για την διακυβέρνηση τους, αλλά για τις συμπεριφορές τους. Πολλές φορές μάλιστα και οι δύο αγνοούσαν τι ακριβώς εκπροσωπούσαν.

Αυτή την εικόνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης την άλλαξε σύντομα. Τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της χώρας, έδωσε στην λέξη “Πρωθυπουργός” την εικόνα και το κύρος που της αξίζει.

Το ίδιο φρόντισε να κάνει και με την θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας.  Η επιλογή του Νίκου Παναγιωτόπουλου ο οποίος είναι βουλευτής Καβάλας, δεν είχε καμιά σχέση με την καταγωγή του από την πόλη της Μακεδονίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήθελε έναν πολιτικό στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο οποίος θα χειριζόταν καλά την γλώσσα, και έναν πολιτικό ο οποίος θα μπορούσε να ελέγξει τα πατριωτικά αισθήματα του και δεν θα κατέφευγε σε ρητορική που θα παρέκαμπτε το Υπουργείο Εξωτερικών αλλά κυρίως τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Και αυτά τα στοιχεία τα είχε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, είναι πετυχημένος νομικός, ξέρει να τοποθετείται και να χειρίζεται την γλώσσα, είναι πατριώτης (όπως λένε όλοι στην Καβάλα, ακόμα και οι πολιτικοί του αντίπαλοι), είναι απόλυτα ψύχραιμος και τέλος, είναι στρατιώτης του κόμματος και δεν θα έβαζε ποτέ τον εαυτό του πάνω από την κυβέρνηση πόσο μάλλον από την ίδια του την χώρα.

Αν και ο κάθε Έλληνας θα ήθελε ο Υπουργός με δηλώσεις του να καταρρίπτει και να βουλιάζει πλοία του εχθρού, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι πολιτικός προϊστάμενος των ενόπλων δυνάμεων και εκτελεί τις οδηγίες της κυβέρνησης.

Στις δύσκολες στιγμές που έρχονται για την Ελλάδα θα κριθεί για ένα πράγμα, την ομοψυχία που θα κρατήσει στις ένοπλες δυνάμεις

 

 

ViaDiplomacy Newsroom