Γιάννης Πανούσης: «Έρχεται τσουνάμι 100.000 αλλοδαπών, υπάρχει ζήτημα Εθνικής Ασφαλείας»

Τον κώδωνα του κινδύνου για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας αναφορικά με τα κύματα των παράνομων μεταναστών και προσφύγων που καταφτάνουν στα ελληνικά νησιά από την Τουρκία έκρουσε σε συνέντευξη που έδωσε στο Real Fm 97,8 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

Σύμφωνα με τον υπουργό η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα τσουνάμι 100.000 ατόμων τα οποία προτίθεται να διασχίσουν το Αιγαίο από τις τουρκικές ακτές και να αποβιβαστούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Όπως σημείωσε ο υπουργός « Έχουμε ζητήματα που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Έχουμε ένα πρόβλημα Εθνικής Ασφάλειας. Εκεί μέσα (στους 100.000 αλλοδαπούς) μπορείς να δεις ότι θες. Από δουλεμπόρους μέχρι μαχητές. Έχεις ένα πρόβλημα κοινωνικής συνοχής. Όταν είσαι 10 εκατ. και φτάσεις να έχεις 5 εκατ. αλλοδαπούς, έχεις πρόβλημα κοινωνικής συνοχής. Πρέπει να δούμε τις διαδικασίες. Μπαίνουν 100.000 και επαναπροωθούνται 20.000. Οι 80.000 σου μένουν».

Και συνέχισε λέγοντας ότι, «Να δούμε τι συνέπειες θα έχει σε δέκα χρόνια. Προφανώς και πρέπει να κάνεις ανθρωπιστική αντιμετώπιση, αλλά αυτό είναι για να ζήσουν οι άνθρωποι, όχι για να ευδοκιμήσουν. Θα πάνε στην Αθήνα ή θα διαχυθούν στην επαρχία; Κανείς να μην πάει στη Θράκη. Δεν είναι να παίξουμε εκεί πέρα. Πρέπει να κάνεις διάφορες κινήσεις».

Σύμφωνα με τον υπουργό το μεταναστευτικό ζήτημα είναι πιο δύσκολο πρόβλημα από τα δημοσιονομικά, πρόκειται επεσήμανε για το υπογάστριο της Δημοκρατίας ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «περίμενε να βρει κάτι άλλο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Δεν το βρήκε, βρήκε κάποια κέντρα που ήταν πολύ άσχημες οι συνθήκες, ήρθε μεγαλύτερος αριθμός από ό,τι φανταζόμασταν».

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.