Γιατί έφεραν στην δημοσιότητα την κλοπή βαρύ οπλισμού από νησί των….Δωδεκανήσων

Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μαζί με ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της ΕΛΑΣ αναχώρησαν το πρωί της Τρίτης για τη Λέρο προκειμένου να συμμετάσχουν στην έρευνα για την απώλεια στρατιωτικού υλικού από την υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όπως πληροφορήθηκε η ΕΛΑΣ από το ΓΕΝ έχουν χαθεί χειροβομβίδες, αντιαρματικές οπλοβομβίδες και άλλος οπλισμός από αποθήκη στρατιωτικού υλικού η οποία όμως ήταν σφραγισμένη και δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης.

Το παραπάνω είναι το κείμενο του ΑΠΕ ΜΠΕ το οποίο αναρτήθηκε τις πρωινές ώρες της Τρίτης. Αμέσως το κείμενο αναρτήθηκε σε όλα τα ηλεκτρονικά μέσα, ενώ όπως φαίνεται, αφελείς αξιωματικοί έδωσαν πληροφορίες σε ορισμένα ΜΜΕ σχετικά με τον εξοπλισμό και για ποιες μονάδες προοριζόταν

Αυτό που κινεί την περιέργεια είναι ότι το συμβάν δεν είναι σοβαρό μόνο όσο αφορά την κλοπή και πως έγινε, αλλά και με τον τρόπο που διοχετεύθηκε η πληροφορία για κλοπή εξοπλισμού από νησί που η Άγκυρα θεωρεί αποστρατικοποιημένο.

Σε μια άλλη περίπτωση , η υπόθεση θα έπρεπε να παραμείνει αυστηρά εκτός επικαιρότητας, και να γίνει η έρευνα εσωτερικά κρατώντας την ενημέρωση προς ΕΛΑΣ και άλλες υπηρεσίες ασφαλή

Ανακοίνωση του υπουργού άμυνας

Για το θέμα τοποθετήθηκε ο υπουργός άμυνας:

«Χθες το απόγευμα διαπιστώθηκε απώλεια στρατιωτικού υλικού στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου κατά τις διαδικασίες παράδοσης- παραλαβής στην υπηρεσία.Αμέσως διατάχθηκε η διενέργεια προανάκρισης από τις αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές με τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και υπό την επίβλεψη Στρατιωτικού Εισαγγελέα.

Αντικείμενο της έρευνας που διεξάγεται είναι να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα η απώλεια του υλικού, καθώς προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι αυτή εκτείνεται σε ικανό βάθος χρόνου.Καθίσταται προφανές ότι το ζήτημα δεν πρόεκυψε χθες, αλλά διαπιστώθηκε χθες.

Ας αφήσουμε τα αρμόδια προανακριτικά όργανα να πραγματοποιήσουν την έρευνα που από την πρώτη στιγμή έλαβαν την εντολή να διεκπεραιώσουν και ας περιμένουμε το πόρισμα των εργασιών τους πριν καταλήξουμε σε ανεύθυνα, επιπόλαια και ανακριβή συμπεράσματα, δεδομένων των ανωτέρω, θα συνιστούσαμε λίγη αυτοσυγκράτηση σε αυτούς που επιχειρούν απροκάλυπτη πολιτική σπέκουλα στην υπόθεση αυτή, για φθηνή μικροπολιτική εκμετάλλευση».

 

Via Diplomacy