Γιατί τέτοια “υποδοχή” για τα Kiowa

Η άφιξη των kiowa warrior στην Ελλάδα αντιμετωπίστηκε από τα ΜΜΕ εκτενώς σε τέτοιο σημείο που όσοι δεν γνωρίζουν θα θεωρήσουν ότι η Ελλάδα προμηθεύτηκε ένα υπερόπλο.

Το 2014 η εφημερίδα “Το Παρόν” φέρνει στην επικαιρότητα το θέμα και την πληροφορία ότι η Ελλάδα αποδέχθηκε την προσφορά των ΗΠΑ για την παραχώρηση ενός αριθμού kiowa warrior από τα 368 που διαθέτει.

Από εκείνη την ημέρα μέχρι και σήμερα, οι Ελληνοαμερικανικές σχέσεις περνούν την καλύτερη περίοδο και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ωριμότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η οποία κατανόησε την σημασία που έχει για την Ελλάδα η ενδυνάμωση των σχέσεων με τις ΗΠΑ.

Σε αυτό το διάστημα υπήρξαν πολύ πιο σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις από την προμήθεια των kiowa warrior. Ουσιαστικά η αγορά αυτή (παραχώρηση) συνδυαστικά με άλλες κινήσεις στην άμυνα της χώρας, είναι η απόδειξη της πολιτικής των ΗΠΑ που θα ακολουθήσουν για την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια

Η επικοινωνιακή υπερβολή της άφιξης των ελικοπτέρων ως ένα βαθμό είναι δικαιολογημένη, με την χώρα εδώ και σχεδόν 15 χρόνια να μην έχει προχωρήσει σε καμιά αγορά υλικού, με την φήμη του kiowa warrior, και την σημαντική ενίσχυση της Αεροπορίας Στρατού, επηρεάζει σημαντικά το κοινό, και μάλιστα θετικά για τις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις

ViaDiplomacy Newsroom