Η Άγκυρα ανοίγει μέτωπο και με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε την Πέμπτη τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) να εγκαταλείψουν την εχθρική στάση απέναντι στην Άγκυρα.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών, Χάμι Ακσόι, δήλωσε ότι η τουρκική κυβέρνηση σεβάστηκε πάντα την πολιτική ενότητα και την εδαφική ακεραιότητα των αραβικών χωρών και υποστηρίζει την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Λιβύης σε αυτό το θέμα.

Τονίζοντας ότι η τουρκική κυβέρνηση θα διατηρήσει αυτήν την πολιτική, ο Ακσόι είπε ότι οι «άσχημοι» και «αβάσιμοι» ισχυρισμοί που διατύπωσε η κυβέρνηση των ΗΑΕ ήταν απόπειρες που προσπαθούσαν να καλύψουν τις «καταστροφικές πολιτικές» της.

Συνέχισε λέγοντας ότι τα ΗΑΕ παρέχουν όπλα, στρατιωτικό εξοπλισμό και χρηματοδότηση στους μαχητές του Χαφτάρ στη Λιβύη.

Ο Ακσόι σημείωσε επίσης ότι η διεθνής κοινότητα γνώριζε τις δραστηριότητες των ΗΑΕ που διαταράσσουν την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Λιβύη, την Υεμένη, τη Συρία και το Κέρας της Αφρικής.

Δεν είναι μυστικό ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υποστηρίζουν αυτονομιστικές δραστηριότητες στην Υεμένη και τρομοκρατικές ομάδες, ιδίως τον Αλ Σααμπάμπ, πρόσθεσε, προτρέποντας τα ΗΑΕ να εγκαταλείψουν την εχθρική στάση τους απέναντι στην Τουρκία και να γνωρίζουν τη θέση τους.

ViaDiplomacy Newsroom