Οι αντιδράσεις από το ατύχημα του Τζέφρι Πάιατ δείχνουν το τέλος του αντιαμερικανισμού στην Ελλάδα

Για περισσότερα από 70 χρόνια στην Ελλάδα επικράτησε ένας αντιαμερικανισμός ο οποίος οφειλόταν από την μια στην Αριστερά όπου την έτρεφε ένας τέτοιος εχθρός, και από την άλλη στις κυβερνήσεις οι οποίες βολευόταν να ρίχνουν τις ευθύνες σε τρίτους μετά από λάθους χειρισμούς.

Βέβαια μερίδιο ευθύνης είχαν και οι ΗΠΑ με τους διπλωμάτες που βρισκόταν στην χώρα να συμπεριφέρονται με έναν αποικιοκρατικό τρόπο που ήταν και αποτέλεσμα των συνθηκών και της δύναμης της χώρας τους

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια όμως αυτό το κλίμα έχει αλλάξει με τις γεωπολιτικές εξελίξεις και την στάση των Αμερικανών έναντι των Τούρκων που ικανοποιεί το κοινό αίσθημα, αν και η πολιτική έναντι της Ελλάδας και ο ρόλος που της έχει δώσει είναι πιο σημαντικός.

Όλο αυτό , είναι πλέον ξεκάθαρο, δεν θα είχε το ίδιο αποτέλεσμα αν δεν υπήρχε ο σημερινός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, και η ομάδα του. Οι αντιδράσεις του κόσμου στο ατύχημα που είχε στην Μάνη, αποδεικνύουν ότι όχι μόνο κάνει καλά την δουλειά του σε σχέση με τα συμφέροντα της χώρας του, αλλά τα προσαρμόζει απόλυτα με αυτά της Ελλάδας.

Να σημειωθεί, πως την ίδια ώρα που κυριολεκτικά έσπαζε τα πόδια του, την ίδια ακριβώς ώρα έκανε retweet

 

ViaDiplomacy Newsroom