Οι ασκήσεις γίνονται και για μεταφορά δυνάμεων – Ανεξήγητη η διάψευση του Υπουργείου Άμυνας

Τις προηγούμενες ημέρες προέκυψε θόρυβος για άρθρο το οποίο ανέφερε πως η Ελλάδα μεταφέρει επιπλέον ένοπλες δυνάμεις στα νησιά. Ακολούθησαν άλλα άρθρα τα οποία δεν ασχολήθηκαν με το θέμα, αλλά με το εάν το συγκεκριμένο μέσο “δέχεται” χημικά κατά την αρθρογραφία του.

Σε αυτή πάνω την διαμάχη το υπουργείο άμυνας σύρθηκε κυριολεκτικά στην έκδοση ανακοίνωσης με την οποία διέψευσε ότι έγινε μεταφορά δυνάμεων σε Ελληνικά νησιά. Και αυτό είναι κάτι που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, αφού και παλιότερα έχουν γραφτεί διάφορα τα οποία δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα

Οι ασκήσεις, πέρα από τις αποστολές εκπαίδευσης προσωπικού, αξιολόγησης υλικού και σχεδιασμού, εξυπηρετούν και την μεταφορά δυνάμεων, ειδικά στην περίπτωση που μια χώρα δεν θέλει να προκαλέσει άμεσα τον αντίπαλο της.Το ρωσικό υπουργείο άμυνας με αφορμή τις ασκήσεις, έχει μεταφέρει μόνο στα σύνορα με την Ουκρανία περισσότερα από 4000 άρματα μάχης.

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι οι πληροφορίες για μετακινήσεις στρατού στα νησιά είναι πληροφορίες για τον αντίπαλο, αλλά θα ήμασταν αφελείς αν πιστεύαμε ότι θα περίμενε η Τουρκία να το μάθει από ένα δημοσίευμα

Το υπουργείο εθνικής άμυνας γνωρίζει , έχει σχεδιασμούς, και η μεταφορά επιπλέον δυνάμεων στα Ελληνικά νησιά αυτό το διάστημα είναι αποτέλεσμα πολιτικών ζυμώσεων. Οι όποιες ενέργειες γίνονται τις τελευταίες ημέρες έχουν την έγκριση των ΗΠΑ και αυτό είναι πέρα από βέβαιο. Οι αποσκευές του υπουργού άμυνας κατά την επιστροφή του από το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ είχαν περιεχόμενο το οποίο θα το δούμε άμεσα και έμμεσα στο επόμενο διάστημα.

Απαντούν με αεροναυτική άσκηση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο οι Τούρκοι

Η δραστηριότητα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από την Θράκη μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο θα απαντηθεί το επόμενο διάστημα με άσκηση μεγάλης κλίμακας από την Τουρκία. Ο Ερντογάν είναι πλέον σε ασφυκτικό κλοιό με τον Παντουρκισμό του να βρίσκεται σε αμφισβήτηση από τα Βαλκάνια μέχρι την Αφρική.

Τόσο στην Βόρεια Συρία που δέχεται από παντού πιέσεις ακόμα και στρατιωτικά χτυπήματα, μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο, θα φτάσει μέχρι τέλος. Η πίεση στην Ελλάδα θα αυξηθεί χωρίς να διστάσει να ρισκάρει ακόμα και την τουριστική σαιζόν.

Η συγκεκριμένη άσκηση θα είναι για την Τουρκία αφορμή για την μεταφορά δυνάμεων, και όπως συνηθίζεται στην γειτονική χώρα θα καλυφθεί από τα ΜΜΕ ανάλογα

ViaDiplomacy Newsroom