Η Αυστρία σχεδιάζει να άρει το lockdown μόνο για τους εμβολιασμένους

Τα μη εμβολιασμένα άτομα θα συνεχίσουν να παραμένουν σε καραντίνα ακόμα και μετά την άρση του lockdown, επιβεβαίωσε ο καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ την Τρίτη, μια ημέρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Το lockdown δύο εβδομάδων είχε ως στόχο να αντιμετωπίσει την αύξηση των καθημερινών μολύνσεων από τον COVID-19 σε επίπεδα ρεκόρ, με εστιατόρια, μπαρ, θέατρα, μουσεία και μη βασικά καταστήματα να είναι κλειστά σε όλες εκτός από επιχειρήσεις σε πακέτο. Τα ξενοδοχεία είναι κλειστά για τους τουρίστες.

Μια εβδομάδα πριν από αυτό το γενικό lockdown, άτομα που δεν είχαν πλήρως εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού είχαν τεθεί σε lockdown, αποκλείοντάς τους περίπου τα ίδια μέρη που είναι τώρα κλειστά και τους επιτρεπόταν να φύγουν από το σπίτι μόνο για τους ίδιους λίγους λόγους με το κοινό τώρα, όπως η εργασία

«Το lockdown για τους μη εμβολιασμένους παραμένει», είπε ο Καρλ Νεχάμερ σε συνέντευξη Τύπου, ενώ επιβεβαίωσε ότι οι ευρύτεροι περιορισμοί θα αρθούν την Κυριακή όπως είχε προγραμματιστεί.

Ωστόσο, οι λεπτομέρειες πρέπει ακόμη να διευκρινιστούν σε μια συνάντηση την Τετάρτη μεταξύ της κυβέρνησης και των ισχυρών κυβερνητών των εννέα επαρχιών της Αυστρίας.

«Για όλους τους μη εμβολιασμένους που υποφέρουν από το γεγονός ότι μένουν σε lockdown, υπάρχει μια ξεκάθαρη προσφορά: μπορείτε να βγείτε από αυτήν αν αρπάξετε την ευκαιρία να εμβολιαστείτε», είπε ο Καρλ Νεχάμερ, προσθέτοντας ότι στόχος του ήταν να ενθαρρύνει πολλοί όσο το δυνατόν για να κάνουν την πρώτη τους δόση εμβολίου.

Ερωτηθείς εάν τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία θα ανοίξουν ξανά το Σαββατοκύριακο, είπε ότι είχε ήδη συμφωνηθεί με τους κυβερνήτες των επαρχιών και ο στόχος ήταν να ανοίξουν ξανά οι επιχειρήσεις όσο το δυνατόν ευρύτερα.
Το ερώτημα που παρέμενε ήταν ποια μέτρα ασφαλείας και περιορισμοί έπρεπε να ληφθούν, πρόσθεσε.

(πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ)

ViaDiplomacy Newsroom