Η Χαμάς παρέδωσε 20 ομήρους στον Ερυθρό Σταυρό

Το Κατάρ ανακοίνωσε ότι 13 Ισραηλινοί όμηροι και τέσσερις αλλοδαποί, όλοι τους Ταϊλανδοί, παραδόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό.

Οι συνολικά 17 όμηροι και όχι 20 όπως είχε αναφερθεί αρχικά, είναι καθ’ οδόν για τη Ράφα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Εμιράτου, την ώρα που τα τηλεοπτικά δίκτυα έδειχναν πλάνα από τα οχήματα που τους μετέφεραν στη μεθοριακή διάβαση. Σύμφωνα με την αιγυπτιακή τηλεόραση, οι απελευθερωθέντες όμηροι έχουν ήδη περάσει στην Αίγυπτο.

Το βράδυ του Σαββάτου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, Ματζίντ αλ Ανσάρι, ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ότι θα αποφυλακιστούν επίσης 39 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων είναι 33 ανήλικοι και έξι γυναίκες. 

Αργά απόψε, ο εμίρης του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, με πρωτοβουλία του τελευταίου, με τον οποίο συζήτησε «την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην υλοποίηση της ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός». Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, ο Μπάιντεν συνομίλησε με τον εμίρη και με τον πρωθυπουργό του Κατάρ για τα πιθανά εμπόδια στην υλοποίηση της συμφωνίας και τους μηχανισμούς που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν για την επίλυση τυχόν προβλημάτων. Ο εκπρόσωπος είπε ότι μετά το τηλεφώνημα ο Αμερικανός πρόεδρος ενημερώθηκε ότι η απελευθέρωση των ομήρων προχωρά και η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού κάνει ενέργειες για να τους παραλάβει.

ViaDiplomacy Newsroom