Η Ελλάδα είναι η κατάλληλη χώρα για την συνάντηση Μπάιντεν – Πούτιν

Τουλάχιστον τρεις ευρωπαϊκές χώρες έχουν προσφερθεί να φιλοξενήσουν μια σύνοδο κορυφής με τον Βλαντίμιρ Πούτιν που έχει προτείνει ο Τζο Μπάιντεν εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και στη Ρωσία.

Ο αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς πρότεινε να φιλοξενήσει η χώρα του την πιθανή συνάντηση ανάμεσα στους δύο ηγέτες στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, Βιέννη. Οι άλλες δύο χώρες που έχουν προσφερθεί είναι η Φιλανδία και Ελβετία. Μάλιστα η Φιλανδία  είχε φιλοξενήσει το 2018 τη σύνοδο κορυφής του Πούτιν με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σε μια περίοδο όπου ο νέος Ψυχρός Πόλεμος είχε ήδη ξεκινήσει στην Βαλτική και Βόρεια Θάλασσα.

Σήμερα ο νέος αυτός Ψυχρός Πόλεμος συνεχίζεται στην Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο. Η Ελλάδα παίζει το πιο σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις που τρέχουν με καταιγιστικό ρυθμό, ενώ αν η συνάντηση των δύο ηγετών πραγματοποιηθεί σε μια πόλη όπως η Θεσσαλονίκη, θα πρόκειται για μια πρόταση που δεν θα μπορούσε να απορρίψει ο Ρώσος Πρόεδρος με αφορμή μάλιστα και επίσκεψη του στο Άγιο Όρος.

Στην ουσία της συνάντησης, και αν αυτή γίνει στην Θεσσαλονίκη, θα έχουν «γύρω» τους όλα τα προβλήματα που τους οδηγούν στα άκρα, Ουκρανία, Αλβανία, Σερβία, Τουρκία, Συρία και Βόρεια Αφρική.

Τέλος, μια πιθανή επιτυχία της συνάντησης, θα έφερνε πιο κοντά Μόσχα και Αθήνα

ViaDiplomacy Newsroom