Η Eλληνική ομογένεια ζητά από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να καταδικάσει τις αποσταθεροποιητικές ενέργειες της Τουρκίας

Ηλεκτρονική εκστρατεία με στόχο να ωθήσει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών να στείλει ένα πιο ξεκάθαρο μήνυμα υποστήριξης στην Ελλάδα για την κρίση στα σύνορα του Έβρου πραγματοποίησε το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC).

Μέσα από την ηλεκτρονική της πλατφόρμα, η ελληνοαμερικανική οργάνωση κάλεσε τους υποστηρικτές και τα μέλη της να υπογράψουν την επίσημη επιστολή του HALC και να την στείλουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η επιστολή ζητά από την αμερικανική διπλωματία να καταδικάσει ξεκάθαρα τις αποσταθεροποιητικές ενέργειες της Τουρκίας, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι ασύμμετρες εχθροπραξίες, η πολιτική των ομήρων και η χρησιμοποίηση των μεταναστών και των προσφύγων ως όπλο για την άσκηση πολιτικής πίεσης.

«Έχετε υπάρξει ξεκάθαροι για τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας. Αυτή τη στιγμή που οι ενέργειες της Τουρκίας δημιουργούν τον κίνδυνο να αποσταθεροποιηθεί η Ελλάδα, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να σταθούμε δίπλα στην Ελλάδα και να μην αφήσουμε τους ανθρώπους της να αισθανθούν ότι έχουν βρεθεί μόνοι τους απέναντι σε έναν υβριδικό πόλεμο», επισημαίνεται στο κείμενο της επιστολής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ViaDiplomacy Newsroom