Η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Καστελόριζο στέλνει μήνυμα αλλαγής των διαπραγματεύσεων με την Άγκυρα

Δεν είναι καν κοινό μυστικό πλέον ότι οι συζητήσεις μεταξύ Αθηνών και Άγκυρας για έναν συμβιβασμό στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν προχωρήσει, και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο που έγιναν και οι συζητήσεις στην Συμφωνία των Πρεσπών, μυστικά και γρήγορα.

Η Νέα Δημοκρατία εγκλωβισμένη από την στάση της στην Συμφωνία των Πρεσπών, που όμως θα εφαρμόσει, θα πρέπει να δείξει προς τον Ελληνικό Λαό ότι κρατά την ίδια άκαμπτη στάση και στα Ελληνοτουρκικά. Αυτό θα έχει σαν συνέπεια για την Τουρκία να βρει πλέον απέναντι της μια κυβέρνηση που ο συμβιβασμός θα είναι αδύνατος με συζητήσεις και διεθνείς συνθήκες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στο Καστελόριζο όμως για να στείλει το μήνυμα και προς την άλλη μεριά του Ατλαντικού, πως οποιοσδήποτε συμβιβασμός στην Ανατολική Μεσόγεια θα έχει “νικητή” ΄μόνο την Ελλάδα, με λίγα λόγια, σε αυτό τον συμβιβασμό δεν θα πρέπει να υπάρξει η παραμικρή υπόνοια ότι η Ελλάδα χάνει κυριαρχικά δικαιώματα μέσω ειδικών διεθνών συνθηκών.

Στην Τουρκία, το κλίμα που υπάρχει από τα ΜΜΕ και την αρθρογραφία καθηγητών οι οποίοι επηρεάζουν την κοινή γνώμη, είναι ότι η χώρα έχει παγιώσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό συμβάλλει πλέον , από την άλλη μεριά, στην άκαμπτη στάση του Τουρκικού λαού ο οποίος φαίνεται πως είναι έτοιμος πλέον για όλα

ViaDiplomacy Newsroom