Οι επιθέσεις των Τούρκων στο Ελληνικό διαδίκτυο δεν είναι κάτι καινούριο

Μια σειρά από ιστοσελίδες, ανάμεσα σε αυτές της ΕΥΠ, της Βουλής, του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Οικονομικών, του Χρηματιστηρίου, «έπεσαν» για περίπου μιάμιση ώρα.

H ομάδα χάκερς της Τουρκίας με την επωνυμία «Anka Neferler» με ανάρτησή της στο Facebook ανέλαβε την ευθύνη, υποστηρίζοντας ότι εκείνη «έριξε» της ιστοσελίδες. Μάλιστα, οι χάκερς υποστηρίζουν ότι η επίθεση γίνεται ως απάντηση στη στάση της Αθήνας, ισχυριζόμενοι ότι… η Ελλάδα απειλεί την Τουρκία! «Η Ελλάδα απειλεί την Τουρκία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Και τώρα απειλεί τη διάσκεψη της Λιβύης», αναφέρουν.

Η Αθήνα επιβεβαίωσε την κυβερνοεπίθεση. Ωστόσο, λίγο μετά τις 20:00 οι ιστοσελίδες άρχισαν να επανέρχονται με πρώτη της Βουλής.

Όμως οι επιθέσεις Dos είναι το λιγότερο που συμβαίνει το τελευταίο διάστημα. Οι επιθέσεις αυτές δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις , όμως οι διεισδύσεις σε κινητά, υπολογιστές και αρχεία, είναι καθημερινή προσπάθεια από την άλλη μεριά του Αιγαίου.

Ανάμεσα στα πιθανά θύματα των επιθέσεων αυτών εκτός από κυβερνητικοί στόχοι, είναι εταιρείες, πολιτικοί, ΜΜΕ και ιδιώτες

 

Via Diplomacy