Η Etisalat, η κορυφαία εταιρεία τηλεπικοινωνιών των ΗΑΕ, ανακοινώνει σχέδια 6G

Etisalat, ηγετική εταιρεία τηλεπικοινωνιών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανακοίνωσε την Τετάρτη την είσοδό της στην επόμενη γενιά του δικτύου κινητής τηλεφωνίας με σημαντικές προσπάθειες για την πραγματοποίηση 6G, διεξαγωγή έρευνας και ανάπτυξη διεθνών προτύπων, τα κύρια δομικά στοιχεία του οικοσυστήματος 6G .

Ο Haitham Abdulazzak, Διευθυντής Τεχνολογίας στην Etisalat, μοιράστηκε αυτές τις ιδέες κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε συνέδριο με τίτλο «Ρύθμιση του χάρτη πορείας στο 6G» στο τρέχον Mobile World Congress στη Βαρκελώνη η ετήσια εμπορική έκθεση αφιερωμένη στη βιομηχανία κινητών επικοινωνιών πραγματοποιείται από τις 28 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου 2021.

«Η πρόοδος και η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών κινητής τηλεφωνίας έχουν γίνει πολύ πιο γρήγορη από ποτέ. Η εισαγωγή νέων δυνατοτήτων, δυνατοτήτων και χρήσης των συχνοτήτων χιλιοστομέτρων που φαίνονται στο 5G είναι αποτέλεσμα αυτής της προόδου, η οποία αναμένεται να συμπληρωθεί με το φάσμα terahertz σε 6G «Η Etisalat είναι ένας από τους φιλόδοξους παίκτες που κάνουν βήματα προς την έκτη γενιά του δικτύου», εξήγησε.

«Tα εξαιρετικά επιτεύγματα της Etisalat σήμερα σε κάλυψη 5G, cloud-native, slicing, Multi-Access Edge Computing (MEC), πλατφόρμες AI και αυτοματισμού, καθώς και υψηλή διείσδυση ινών, που αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 99% της κατοικημένης περιοχής των ΗΑΕ σε κάλυψη, είναι αποτέλεσμα της μακροπρόθεσμης στρατηγικής που ανοίγει το δρόμο προς το 6G.»

«Δεσμευόμαστε να φέρουμε τις τελευταίες τεχνολογίες στην αγορά των ΗΑΕ για να επιτρέψουμε στις ψηφιακές κοινωνίες. Ως μέρος του οράματός μας και του μελλοντικού σχεδιασμού τεχνολογίας, το 6G προχωρά πέρα ​​από τα επίγεια δίκτυα στο διάστημα για να επιτρέψει μια νέα εποχή υπηρεσιών και σεναρίων χρήσης με κίνηση δεδομένων terabyte με αποτέλεσμα την εξαιρετική αλληλεπίδραση ανθρώπου-μηχανής. Η Etisalat αναβαθμίζει εργαλεία και δυνατότητες του κέντρου Ε & Α για να ενισχύσει τη συμβολή στην παγκόσμια τυποποίηση 6G στα διεθνή φόρα και συμμαχίες.»

Η υπόσχεση του 6G είναι ο μετασχηματισμός των περιπτώσεων χρήσης που στοχεύουν το 5G σε μια πλήρη ολοκληρωμένη αυτονομία, επιτρέποντας τη μετάβαση από την επιστημονική φαντασία στην πραγματικότητα, τη λειτουργία των ρομποτικών ανθρώπων, τον εξελιγμένο άνθρωπο στον άνθρωπο, τον άνθρωπο στον άλλο και τη σχέση μηχανής σε μηχανή.

Η τεχνολογία 6G απαιτεί ευέλικτη διακυβέρνηση επικοινωνιών και αυξημένη συνεργασία μεταξύ πολλών τομέων. Η τεχνολογία θεωρείται ως ενεργοποιητής νέων διαστάσεων κάλυψης στο διάστημα και στη ναυτιλία εκτός από την επίγεια διάσταση. – WAM

ViaDiplomacy Newsroom