Οι ηγέτες του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας θα συναντηθούν στο Βερολίνο στα τέλη Απριλίου

Οι ηγέτες του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας θα συναντηθούν στις 29 Απριλίου στο Βερολίνο κατόπιν πρόσκλησης της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Αυτό επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη από τον πρόεδρο της Σερβίας, Aleksandar Vucic, ο οποίος δήλωσε ότι είχε προσκληθεί στο Βερολίνο μαζί με την πρωθυπουργό της χώρας, Ana Brnabic. Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Hashim Thaci και ο πρωθυπουργός Ramush Haradinaj έχουν επίσης προσκληθεί στη γερμανική πρωτεύουσα.

Αυτή είναι η πρώτη συνάντηση υψηλού επιπέδου μετά την αναστολή του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών τον περασμένο Νοέμβριο μετά την απόφαση του Κοσσυφοπεδίου να εισαγάγει 100% αύξηση των τελωνειακών δασμών στα αγαθά που προέρχονται από τη Σερβία και τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, ως απάντηση σε αυτό που θεωρεί επιθετική καμπάνια της Σερβία, η οποία είχε ως στόχο την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου.

Το Βελιγράδι συνέδεσε τη συνέχιση των συνομιλιών με την άρση των δασμών, αλλά η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου αρνήθηκε να το πράξει, ακόμη και μετά από έντονη πίεση από την ΕΕ και τις ΗΠΑ.

ibna

ViaDiplomacy Newsroom