Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιστράτευσαν 3 πυρηνικά βομβαρδιστικά Β-52 σε ασκήσεις στην Βαλτική Θάλασσα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιστράτευσαν τρία πυρηνικά βομβαρδιστικά Β-52 για να λάβουν μέρος σε στρατιωτικές ασκήσεις με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Βαλτικής, λόγω των αυξημένων εντάσεων με τη Ρωσία.
Πλοία και αεροσκάφη συμμετέχουν από 17 χώρες. Οι ναυτικές ασκήσεις είναι ως μέρος της BALTOPS, η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή και θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Ιουνίου.

Συνολικά, 5.600 στρατιώτες, 49 πλοία, 61 αεροσκάφη και ένα υποβρύχιο θα συμμετέχουν στις υπό Αμερικανικής ηγεσίας στρατιωτικές ασκήσεις. Το παιχνίδι του πολέμου έρχεται καθώς η Ουάσιγκτον επιδιώκει να διαβεβαιώσει τους Ευρωπαίους συμμάχους, εν μέσω έντονης έντασης με τη Ρωσία για την κρίση στην Ουκρανία.

Η Ρωσία θεωρεί τις ασκήσεις ως ένδειξη της καταπάτησης του ΝΑΤΟ στα σύνορά της και έχει οργανώσει μια σειρά από μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις κατά τους τελευταίους μήνες στη Βαλτική, τη Μαύρη Θάλασσα και την περιοχή της Αρκτικής για να δείξει τη στρατιωτική δύναμή της. Η κυβέρνηση Ομπάμα εξετάζει το ενδεχόμενο νέων στρατηγικών δεδομένων για να εμποδίσει τη Ρωσία να αναμειγνύεται στην Ευρώπη.

ViaDiplomacy Newsroom