Η εισβολή στην ΑΟΖ της Κύπρου φέρνει Γαλλικά σκάφη στην Ανατολική Μεσόγειο

«Τις τελευταίες μέρες, ώρες φαίνεται να υπάρχουν πληροφορίες για μεταφορά υλικών που δείχνουν γεώτρηση. Δεν θα επιβεβαιώσουμε εμείς την γεώτρηση αλλά έχει σημασία ότι η επίσημη γεώτρηση που ανακοινώθηκε είναι περαιτέρω κλιμάκωση. Η στάση της Τουρκίας συνιστά επίθεση κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και παραβίαση διεθνούς δικαίου», αυτό δήλωσε στον ΣΚΑΙ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Πρόδρομος Προδρόμου.

Η Κύπρος, η Ελλάδα και οι σύμμαχοι, γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι Τούρκοι ξεκίνησαν την γεώτρηση της προηγούμενη εβδομάδα και ουσιαστικά η δήλωση του Κύπριου εκπροσώπου φτάνει την κλιμάκωση στο τελευταίο επίπεδο και μαζί και την ενεργοποίση των συμμαχιών με αιχμή τους “αντιπροσώπους” των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο, τους Γάλλους.

Η επίθεση του Τούρκου Προέδρου στον Εμμανουέλ Μακρόν μόνο τυχαία δεν είναι όπως επίσης και αναφορά του Τσαβόσογλου στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Γάλλο ομόλογο του για τον ρόλο της Γαλλίας σε Συρία και Ανατολική Μεσόγειο.

Οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες και όλα θα εξαρτηθούν από την συνολική στάση της Ε.Ε καθώς επίσης και στην συνέχεια από την στάση του Ισραήλ και της Αιγύπτου. Σε περίπτωση που υπάρχει μια συνολική καταδίκη και ο Ερντογάν συνεχίσει τις προκλήσεις, ο Τούρκος Πρόεδρος έχει αποφασίσει να τα παίξει όλα για όλα

ViaDiplomacy Newsroom