Η Κίνα τώρα παίζει το χαρτί της χώρας πρότυπο παραγωγής

Την ώρα που ο Κινέζος πρόεδρος περιοδεύει στην νοτιοανατολική Κίνα για να επιβλέψει το πρόγραμμα καταπολέμησης της φτωχιάς, το Πεκίνο αναδεικνύει την δύναμη παραγωγής που έχει όταν άλλες χώρες, προχωρούν σε μειώσεις παραγωγής και εκμηδενισμό των εξαγωγών σε αγροτικά προϊόντα.

Σύμφωνα με έκθεση του China Agricultural Outlook Conference 2020, τα γεωργικά προϊόντα της Κίνας θα συνεχίσουν να αυξάνονται σε ποιότητα το 2020 καθώς η παραγωγή σταθεροποιείται και ο εφοδιασμός εξασφαλίζεται για σημαντικά προϊόντα όπως τα δημητριακά και οι χοίροι. Αυτό το θετικό πρόσημο προβλέπεται για την επόμενη δεκαετία.

Στην ίδια έκθεση σημειώνεται πως η ικανότητα της Κίνας να παρέχει αποτελεσματικά μεγάλα γεωργικά προϊόντα και να διασφαλίζει ότι η ποιότητά τους θα συνεχίσει να βελτιώνεται. Το μοτίβο καλλιέργειας θα συνεχίσει να βελτιστοποιείται και οι ποικιλίες ρυζιού και σιταριού θα βελτιωθούν. Η συνολική καλλιεργούμενη έκταση θα μειωθεί αναλόγως, με την έκταση των σιτηρών στα 800 εκατομμύρια mu (περίπου 53,33 εκατομμύρια εκτάρια), σύμφωνα με την έκθεση.

Οι αποδόσεις ρυζιού, σίτου και καλαμποκιού στην Κίνα το 2020 αναμένεται να ανέλθουν σε 209 εκατομμύρια τόνους, 134 εκατομμύρια τόνους και 267 εκατομμύρια τόνους αντίστοιχα. Η γαλακτοκομική βιομηχανία θα δει σημαντικές βελτιώσεις στην ποιότητα και την αποδοτικότητα και η υδατοκαλλιέργεια θα αναπτυχθεί γρήγορα και η προσφορά λαχανικών, υψηλής ποιότητας και ασφαλών προϊόντων θα αυξηθεί, ανέφερε η έκθεση.

Η κατανάλωση από αστικές και αγροτικές περιοχές θα αυξηθεί γρήγορα και η ζήτηση θα ενισχυθεί για υψηλής ποιότητας, λαχανικά, εξειδικευμένα και θρεπτικά προϊόντα. Η ζήτηση για μεταποιημένα προϊόντα θα αυξηθεί σταθερά, με την κατανάλωση φρούτων, πατατών και προϊόντων σόγιας να αυξάνεται κατά 3,9%, 1,8% και 2% αντίστοιχα.

Η έκθεση προβλέπει ότι το εμπόριο γεωργικών προϊόντων θα διατηρήσει ανοδική τάση και οι εισαγωγές κρέατος από την Κίνα θα αυξηθούν σημαντικά.

 

ViaDiplomacy Newsroom