Οι κλειστές δομές στα νησιά χαλάνε τις “δουλειές” των ΜΚΟ και Δουλεμπόρων

Η κατάσταση που επικρατεί σε Χίο και Λέσβο αυτές τις ώρες, με ευθύνη των όσων γράφονται, δεν προέρχεται από την στάση των κατοίκων των παραπάνω νησιών, αλλά από τους “αντιπροσώπους” τρίτων χωρών οι οποίες μέσω των ΜΚΟ ασκούν πολιτική και πιέσεις στην χώρα και τις τοπικές κοινωνίες.

Ενώ ήταν δεδομένο ότι η μόνη λύση στα νησιά ήταν η δημιουργία κλειστών δομών ώστε οι ήδη ανοιχτές να μην μετατραπούν ολοκληρωτικά σε υγειονομικές βόμβες, σημεία  παραβατικότητας και άσυλο όσων παρανομούν, ξαφνικά οι πολίτες των νησιών αλλά και όλης της Ελλάδας , και πάλι,σε μια νύχτα άλλαξαν γνώμη όταν το διαδίκτυο και τα ανώνυμα “πατριωτικά” προφίλ δημιούργησαν την τάση που ζούμε.

Άλλαξαν γνώμη και είδαν κίνδυνο από τις κλειστές δομές την στιγμή είχαν ανακοινωθεί και ενώ όλοι γνώριζαν πως ήταν ένα μέτρο ώστε να κάνουν λιγότερες ελκυστικές τις ροές από την Τουρκία προς τα νησιά του Αιγαίου.

Όμως το πιο σημαντικό είναι ότι οι νησιώτες, και πάλι εντελώς ξαφνικά, φάνηκαν ετοιμοπόλεμοι σε μάχες με τα ΜΑΤ, βόμβες μολότοφ, νεαροί που άφησαν τις καθημερινές δουλειές του, και γενικά μια κατάσταση που συναντούμε σε συγκρούσεις πόλεων, όπως στο κέντρο της Αθήνας.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι αυτοί οι νησιώτες καλούν τους μετανάστες να αγωνιστούν μαζί τους και απέναντι στις κρατικές δομές της χώρας, και είναι εντυπωσιακό ότι όλοι αυτοί οι νησιώτες ήταν απών όταν ΜΚΟ καλούσαν τον κόσμο να έρθει στα νησιά τους.

Οι Έλληνες θα πρέπει από εδώ και πέρα να είναι πιο επιφυλακτικοί, η Ελλάδα δέχεται επιθέσεις από τρίτες χώρες μέσω του διαδικτύου με στόχο να πάνε απέναντι στην ίδια τους την χώρα

 

ViaDiplomacy Newsroom