Η μάχη των μνημονίων χάθηκε, τώρα η τελευταία ευκαιρία!

Θόδωρος Σκυλακάκης

Η χρεοκοπία του 2010 αντί να οδηγήσει στην συρρίκνωση και συμμόρφωση βασικού υπαίτιου, που ήταν το ανίκανο και σπάταλο ελληνικό κράτος, οδήγησε στον στραγγαλισμό του ιδιωτικού τομέα και την καταστροφή του παραγωγικού ιστού της χώρας.

Το τέλος του φθηνού ευρωπαϊκού δανεισμού (έξοδος από τις υποχρεώσεις των μνημονίων δεν υπάρχει αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε για αυτές για τρεις γενιές, μόνο έξοδος από το φθηνό χρήμα υπάρχει), επισφραγίζει την ήττα της παραγωγικής Ελλάδας στη διάρκεια της τελευταίας εικοσαετίας και την διατήρηση εν ζωή της (υπό συρρίκνωση) παρασιτικής Ελλάδας που κατεξοχήν εκφράζουν σήμερα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. 

Πάνω από 400 χιλιάδες από τους πιο παραγωγικούς Έλληνες έφυγαν καταδιωκόμενοι από την ανεργία στο εξωτερικό και οι ελληνικές επιχειρήσεις καταδικάστηκαν σε μια οκταετία αποεπένδυσης, εγληματικά υψηλών επιτοκίων και ιδίως τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ δολοφονικής φορολογίας.


Το μόνο θέτικο που προέκυψε από την καταστροφή ήταν ο πολιτικός εξευτελισμός του κρατισμού -υπό την μορφή τουλάχιστον που τον εξέφρασαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ- και το γεγονός ότι η αναγκαστική προσαρμογή στην οικονομική πραγματικότητα της ελληνικής κοινωνίας αρχίζει κάπως και αλλάζει συμπεριφορές και αντιλήψεις. 


Το πολιτικό αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι θα έχουμε στις επόμενες εκλογές μια τελευταία ευκαιρία. Θα είναι η κυβέρνηση που θα σχηματίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η οποία θα εξαρτηθεί όχι μόνο από τη δική του βούληση αλλά και τον βαθμό που η παραγωγική Ελλάδα θα κινητοποιηθεί και θα εκπροσωπηθεί πολιτικά στην επόμενη Βουλή. Αυτό είναι το στοίχημα σήμερα και αυτό το στοίχημα εμείς στη Δράση θα υπηρετήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις στους επόμενους μήνες.

ViaDiplomacy Newsroom