Η Μαρία Ζαχάροβα έλαβε αμερικανική βίζα για να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

 Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι έλαβε αμερικανική βίζα για να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

«Ναι, μου έδωσαν βίζα [οι Αμερικανοί]», είπε, απαντώντας σε αντίστοιχη ερώτηση κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής του Soloviev Live την Πέμπτη.

Σημείωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν εκδώσει βίζα σε ορισμένα μέλη της ρωσικής αντιπροσωπείας, ιδιαίτερα στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και σε ορισμένους συνοδούς, αλλά το θέμα της έκδοσης βίζας για την υπόλοιπη αντιπροσωπεία δεν έχει ακόμη επιλυθεί.

«Μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις, μπορείς να χτίσεις κάθε είδους φραγμούς, μπορείς να χτίσεις σύνορα, αλλά θα συνεχίσουμε να προχωράμε», τόνισε η Ζαχάροβα, «αν δεν μας αφήσουν με αυτόν τον τρόπο, θα εξετάσουμε άλλους τρόπους. Δεν έχει καμία διαφορά, δεν μπορεί να παρασυρθούμε, δεν χρειάζεται να μας εμποδίζουν ούτε από μέσα ούτε από έξω».

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya είπε στους δημοσιογράφους την Τετάρτη ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν εκδώσει ακόμη βίζα στους περισσότερους από τους Ρώσους αντιπροσώπους που κατευθύνονται για την Εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ταυτόχρονα, ο διπλωμάτης προέτρεψε να μην κάνουμε εικασίες για το εάν αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην απουσία της ρωσικής αντιπροσωπείας στην εκδήλωση.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε στο TASS ότι ο επικεφαλής του τμήματος και ορισμένα μέλη της ρωσικής αντιπροσωπείας στην 77η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ έλαβαν αμερικανικές βίζες την Τρίτη για να ταξιδέψουν στη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται η έδρα του παγκόσμιου οργανισμού.

(πηγή: tass)

ViaDiplomacy Newsroom