Η Μόσχα αρνείται τις κατηγορίες των ΗΠΑ για παραπληροφόρηση σχετικά με τον Κορωνοϊό

Οι ισχυρισμοί των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με εκστρατεία της Ρωσίας για παραπληροφόρηση για την προέλευση από κορωναϊού είναι εσκεμμένη και ψεύτικη, δήλωσε στο Πρακτορείο TASS το Σάββατο η εκπρόσωπος τύπου του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα

“Είναι εσκεμμένο και ψεύτικο”, δήλωσε, σχολιάζοντας τις αναφορές των ΜΜΕ ότι το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών πιστεύει ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από τον πολλαπλασιασμό της παραπληροφόρησης σχετικά με την επιδημία του κορωναϊού.

Η Γαλλία νωρίτερα το Σάββατο επικαλέστηκε ανώνυμους αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ ότι οι διπλωμάτες των ΗΠΑ προσπάθησαν να αντισταθμίσουν μια καμπάνια παραπληροφόρησης που φέρεται να ξεκίνησε σε Twitter, Facebook και Instagram. .Πηγές από το υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ ισχυρίστηκαν ότι η παραπληροφόρηση αυτή ξεκίνησε από λογαριασμούς “συνδεδεμένων με τη Ρωσία”.

Σχολιάζοντας αυτές τις αναφορές, ο Αναπληρωτής Βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών Philip Reeker ισχυρίστηκε ότι αυτοί οι λογαριασμοί φέρονται να βρίσκονται πίσω από την εκστρατεία παραπληροφόρησης που τροφοδοτεί τους φόβους του κορωναϊού και απειλεί τη “δημόσια ασφάλεια”.

ViaDiplomacy Newsroom