Η Μόσχα κατηγορεί τις ΗΠΑ για εμπλοκή στις εκλογές για τη Δούμα

Ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία ανέφεραν ότι ο Αμερικανός Πρέσβης στην Μόσχα, κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με διαπιστεύσεις για Ρώσους δημοσιογράφους που εργάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε το Reuters.

Οι βουλευτικές εκλογές για την Δούμα θα διεξαχθούν στη Ρωσία την επόμενη εβδομάδα με το υπουργείο εξωτερικών της Ρωσίας να αναφέρει ότι παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Μόσχας είναι απολύτως απαράδεκτη

«Στις 10 Σεπτεμβρίου, ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζον Σάλιβαν κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών για να συναντηθεί με τον υφυπουργό Σεργκέι Ριάμπκοφ», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Κατά τη συνάντηση, επισημάνθηκε ότι η ρωσική πλευρά έχει αδιάψευστα στοιχεία για παραβιάσεις της ρωσικής νομοθεσίας από τους αμερικανικούς «ψηφιακούς γίγαντες» σε σχέση με την προετοιμασία και τη διεξαγωγή εκλογών για τη Δούμα.

«Από την άποψη αυτή, επισημάνθηκε ότι η παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας μας είναι απολύτως απαράδεκτη», επεσήμανε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι εξετάστηκαν και κάποια άλλα θέματα διμερούς χαρακτήρα.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε πως ελπίζει οι Αμερικανοί διπλωμάτες θα ενημερώσουν την Ουάσινγκτον για τους λόγους για τους οποίους ο Σάλιβαν προσκλήθηκε σε συνομιλία.

“Διάβασα τρεις εκδοχές για το γιατί προσκλήθηκε ο πρέσβης στο Υπουργείο. Αφού το Υπουργείο κάλεσε τον πρέσβη, το Υπουργείο είναι αυτό που γνωρίζει τον πραγματικό λόγο. Και ο λόγος είναι ένας – η παρέμβαση στις ρωσικές εκλογές. Ελπίζουμε ότι Αμερικανοί διπλωμάτες θα ενημερώσετε την Ουάσινγκτον. Όχι όπως γράφεται στη δήλωση της αμερικανικής πρεσβείας, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα », έγραψε στο κανάλι της στο Telegram.

ViaDiplomacy Newsroom