Η Μόσχα προτρέπει τους Ρώσους πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στον Καναδά

Η Ρωσία προέτρεψε σήμερα τους πολίτες της να αποφεύγουν τα ταξίδια στον Καναδά, επειδή, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, έχουν καταγραφεί πολλές περιπτώσεις διακρίσεων σε βάρος των Ρώσων, συμπεριλαμβανομένης και σωματικής βίας.

Ο Καναδάς είναι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της Ουκρανίας στον πόλεμο και έχει επιβάλει κυρώσεις σε εκατοντάδες Ρώσους αξιωματούχους και εταιρείες.

«Λόγω των πολλών περιπτώσεων διακρίσεων σε βάρος των Ρώσων πολιτών (…) στον Καναδά, συμπεριλαμβανομένης και σωματικής βίας, συνιστούμε να αποφεύγετε τα ταξίδια στη χώρα αυτή για τουρισμό, για εκπαιδευτικούς ή για επιχειρηματικούς σκοπούς. Αν βρίσκεστε ήδη στον Καναδά, σας προτρέπουμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ιδίως σε δημόσιους χώρους», αναφέρει αυτή η ταξιδιωτική οδηγία που φέρει ημερομηνία 20 Απριλίου και αναρτήθηκε σήμερα στο κανάλι του υπουργείου στο Telegram.

Το καναδικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο προς το παρόν. Λίγο μετά την έναρξη του πολέμου, τον Φεβρουάριο του 2022, ο Καναδάς συμβούλευσε τους πολίτες του να αποφεύγουν τα ταξίδια στη Ρωσία.

ViaDiplomacy Newsroom