Η Μόσχα συνεχίζει να σκοτώνει αμάχους -14 οι νεκροί από βομβαρδισμό στην Οδησσό

Ρωσικό πυραυλικό πλήγμα είχε σήμερα ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 14 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 46 να τραυματιστούν στη Οδησσό, πόλη-λιμάνι στη νότια Ουκρανία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοινώθηκε από τον περιφερειακό κυβερνήτη Ολέχ Κιπέρ.

«Ρωσική πυραυλική επίθεση είχε αποτέλεσμα 14 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων κάτοικοι, ένα μέλος πληρώματος ασθενοφόρου και ένας διασώστης», δήλωσε ο ίδιος μέσω Telegram, προσθέτοντας ότι 46 ακόμα άνθρωποι είχαν τραυματιστεί, συμπεριλαμβανομένων επτά εργαζομένων σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τον Κιπέρ, το μέλος του πληρώματος και ο διασώστης σκοτώθηκαν από δεύτερο πύραυλο αφού έσπευσαν να προσφέρουν βοήθεια σε όσους χτυπήθηκαν στο αρχικό πλήγμα.

Δέκα ιδιωτικές κατοικίες, ένας αγωγός αερίου χαμηλής πίεσης και οχήματα διάσωσης υπέστησαν ζημιές στην επίθεση, σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Η Οδησσός, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ουκρανίας, αποτελεί εδώ και καιρό στόχο ρωσικών επιθέσεων.

«Η ρωσική τρομοκρατία στην Οδησσό είναι ένδειξη αδυναμίας του εχθρού, που μάχεται κατά των Ουκρανών αμάχων σε μια περίοδο κατά την οποία δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών στο δικό του έδαφος», ανέφερε ο Αντρίι Γερμάκ, προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου, σε ανάρτηση στο Telegram.

ViaDiplomacy Newsroom