Η Πολιτεία να συλλάβει όσους παρανομούν – Οι ψευτομουφτήδες είναι και αυτοί Έλληνες πολίτες

Λίγες ημέρες πριν,  ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ, συνελήφθη διότι άνοιξε τον Μητροπολιτικό ναό του Εσταυρωμένου στη Χώρα των Κυθήρων και κάλεσε τους πιστούς στη λειτουργία για τους Χαιρετισμούς, την οποία και τέλεσε κανονικά, παρά τη σχετική απαγόρευση. Η Πολιτεία, και ορθά, συνέλαβε τον Μητροπολίτη αφού είναι πολίτης της χώρας και όχι της θρησκείας.

Το ίδιο όμως δεν συμβαίνει, εδώ και χρόνια, με τους παράτυπους μουφτήδες, Ξάνθης και Κομοτηνής, οι οποίοι δεν κάνουν μόνο αντιποίηση αρχής, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις εργάζονται , σε συνεργασία με την Άγκυρα, κατά τα συμφέροντα της χώρας. Και οι δύο είναι Έλληνες πολίτες και θα έπρεπε οι Πολιτεία να εφαρμόζει τους νόμους όπως παράδειγμα έκανε με τον Μητροπολίτη Κυθήρων,

Όμως η Αθήνα, και το Υπουργείο Εξωτερικών, έχοντας μια λανθασμένη εικόνα για το τι συμβαίνει πραγματικά στην Θράκη (πολλά από τα στελέχη που αποφασίζουν για την Θράκη δεν έχουν περάσει τον Νέστο), αρνούνται να εφαρμόσουν τον νόμο φοβούμενοι τις αντιδράσεις των μουσουλμάνων. Αυτό που δεν γνωρίζει το ΥΠΕΞ, και σε αυτό ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό το Γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων στην Ξάνθη, του οποίοι οι καριερίστες διευθυντές δεν “συγκρούστηκαν” ποτέ με τους προϊστάμενους τους, είναι ότι οι μουσουλμάνοι της Θράκης, μισούν τους εκβιαστές τους. Και τους μισούν γιατί λειτουργούν αντίθετα με τις αξίες της χώρας της οποίας ζούνε.

Οι παράτυποι μουφτήδες συμπεριφέρονται σαν δικτάτορες. Κηρύγματα μίσους μέσα στα τζαμιά, τρομοκράτηση πιστών σε σημείο να ζητάνε να σταματήσουν να μιλάνε τα Ελληνικά, απειλή επιχειρηματιών όσων δεν ακολουθούν την πολιτική τους, και τέλος, ενεργή εμπλοκή σε εκλογικές διαδικασίες.

Σήμερα, η κυβέρνηση με αφορμή τον προσφυγικό και την πανδημία, έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει δύο μεγάλα προβλήματα με μια πυγμή τέτοια, που αν υπήρχε από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις σε όλα τα επίπεδα, η χώρα θα ήταν τελείως διαφορετική.

Αυτή την πυγμή που δείχνει έναντι των κινδύνων, ήρθε η στιγμή να την εφαρμόσει σε αυτούς που είναι ενάντια στους μουσουλμάνους της Θράκης και τα συμφέροντα της χώρας. Ήρθε η ώρα οι παράτυποι μουφτήδες να συλληφθούν, οι λόγοι υπάρχουν, και οι μουσουλμάνοι θα ανακουφιστούν.

Η φωτογραφία είναι από την νέα επίσκεψη των παράτυπων μουφτήδων στον χρηματοδότη τους, τον Τούρκο υπουργό εξωτερικών

ViaDiplomacy Newsroom