Η πρώτη επίσημη φωτογραφία του ρωσικού άρματος T-14 Armata

Πλήρης επιβεβαίωση του Via Diplomacy για το νέο ρωσικό άρμα μάχης T-14 Armata η πρώτη ανεπίσημη φωτογραφία του οποίου δημοσιεύτηκε στις αρχές του μήνα στο διαδίκτυο.

Σε νεώτερη φωτογραφία η οποία αναρτήθηκε στις 21 Απριλίου παρουσιάζεται το άρμα στις δοκιμές που πραγματοποιούνται για την μεγάλη παρέλαση της Ημέρας της Νίκης η οποία θα λάβει χώρα στις 9 Μαΐου στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.

Στην πρώτη επίσημη φωτογραφία το ρωσικό άρμα παρουσιάζεται με καλυμμένο τον πύργο του ώστε να μην διακρίνονται τα συστήματα που διαθέτει, ενώ ακόμη και το πυροβόλο είναι καλυμμένο με ύφασμα ώστε να μην μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς ο τύπος του.

Στις δύο φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν φαίνονται ξεκάθαρα τα δύο μέλη του πληρώματος εκ των οποίων ο αρχηγός στέκεται όρθιος προβάλλοντας από την θυρίδα εισόδου/εξόδου στο άρμα.

Από τις δύο φωτογραφίες επιβεβαιώνονται οι αρχικές πληροφορίες για την διαρρύθμιση του σκάφους του Τ-14 με το τριμελές πλήρωμα να φιλοξενείται στο εμπρόσθιο τμήμα του οχήματος προστατευόμενο εντός μιας πλήρως θωρακισμένη κάψουλας.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές στην παρέλαση της 9ης Μαΐου θα παρουσιαστούν συνολικά 12 οχήματα μαζί με 12 Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης Kurganets τα οποία μοιράζονται με το Τ-14 το ίδιο σασί.

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.