Η RAF έστειλε στην Ρουμανία έμπειρους πιλότους στην αντιμετώπιση Ρωσικών αεροσκαφών

Η RAF για τρίτη φορά αναπτύσσει απόσπασμα τεσσάρων αεροσκαφών Typhoon στα πλαίσια αποστολής του ΝΑΤΟ που αφορά την αστυνόμευση του εναέριου χώρου της Ρουμανίας που περιλαμβάνει και την Μαύρη Θάλασσα.

Κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Αεροδρόμιο Mihail Kogalniceanu στη Νότια Ρουμανία, αξιωματικοί από την Αεροπορική Διοίκηση του ΝΑΤΟ, που εδρεύουν στη Γερμανία, έδωσαν επίσημη διαπίστευση για το 121 Expeditionary Air Wing (EAW) της RAF για την έναρξη της αποστολής ενισχυμένης αεροπορικής πολιτικής του ΝΑΤΟ.

Ο Πρεσβευτής του Ηνωμένου Βασιλείου στη Ρουμανία, κ. Andrew Noble, δήλωσε: «Η συνεχιζόμενη συμμετοχή της RAF σε αποστολές αεροπορικής αστυνόμευσης στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου καταδεικνύει την σταθερή δέσμευση του Ηνωμένου Βασιλείου στο ΝΑΤΟ και τη διαβεβαίωση, για διαρκή άμυνα και υποστήριξη των Συμμάχων μας και ειδικότερα των ρουμάνων που μας φιλοκενούν».

Τέσσερα αεροσκάφη Typhoon και τα πληρώματα τους, συμμετείχαν σε περιπολίες του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης και είχαν ως αποστολή τον εντοπισμό και αντιμετώπιση Ρωσικών αεροσκαφών που πλησίαζαν τον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ.

Ο διοικητής της 121 Expeditionary Air Wing, δήλωσε:= «αυτή η προγραμματισμένη ανάπτυξη είναι η τελευταία συμβολή της RAF στην Nato Air Policing. Επιστρέψαμε στη Ρουμανία για να διαβεβαιώσουμε τους συμμάχους μας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δεσμευτεί πλήρως να συνεργαστεί με τους εταίρους μας στο ΝΑΤΟ για να εξασφαλίσει τους ουρανούς της Συμμαχίας. Αυτή η αμυντική αποστολή αεροπορικής αστυνόμευσης στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου μοιάζει με την αποστολή Γρήγορης Αντίδρασης του Ηνωμένου Βασιλείου (QRA), οπότε οι πιλότοι και το υποστηρικτικό προσωπικό είναι έμπειροι χειριστές για την αποστολή αεροπορικής αστυνόμευσης του ΝΑΤΟ.Παρά τις δύσκολες συνθήκες που προκλήθηκαν από τον Covid-19, είμαστε καλά προετοιμασμένοι και έτοιμοι να πραγματοποιήσουμε την αποστολή».

Τα συγκεκριμένα πληρώματα της RAF είναι καλά εκπαιδευμένα για τις περιπολίες στην Μαύρη Θάλασσα λόγω της επιχείρησης QRA που τους υποχρεώνει να εντοπίζουν ρωσικά αεροσκάφη που πλησιάζουν τον εναέριο χώρο του Ηνωμένου Βασιλείου από τα βορειοανατολικά.

ViaDiplomacy Newsroom