Η Συμφωνία των Πρεσπών αναγκάζει την χώρα να απαντάει σε ΜΜΕ

Σάλο έχει προκαλέσει το άρθρο του BBC το οποίο μιλάει για “αόρατη μακεδονική” μειονότητα. Και στο παρελθόν είχαν γραφτεί τέτοια άρθρα από άλλα ξένα ΜΜΕ, όμως η χώρα δεν αναγκαζόταν να απαντήσει γιατί, θέμα “Μακεδονικής Μειονότητας” δεν υπήρχε αφού δεν υπήρχε “Μακεδονικό Έθνος”

Σήμερα όμως, και μετά την Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία η ίδια η Ελλάδα δημιούργησε Μακεδονική γλώσσα και έθνος, αναγκάζεται να απαντήσει στο BBC και στην δημοσιογράφο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το υπουργείο εξωτερικών.

«Η Συνθήκη των Πρεσπών πρέπει να εφαρμόζεται, με τρόπο που δεν αφήνει ίχνος αλυτρωτισμού» ήταν η έμμεση απάντηση του Προέδρου της  Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ενώ το υπουργείο εξωτερικών στην ανακοίνωση του ανέφερε «το ρεπορτάζ του BBC περιέχει ανακριβείς και διαστρεβλωμένες πληροφορίες για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την Ιστορία. Αύριο μάλιστα, όπως επισημαίνουν, θα σταλεί και σχετική επιστολή προς το BBC, απορρίπτοντας τους απαράδεκτους ισχυρισμούς του ρεπορτάζ».

Αν και το άρθρο δεν ήταν ρεπορτάζ, όπως λανθασμένα αναφέρει το ΥΠΕΞ, αλλά μια εξιστόρηση από έναν 92χρονο όπου σύμφωνα με τον ίδιο, ο παππούς του ήρθε από την Ρουμανία πριν έναν αιώνα, η μητρική του γλώσσα είναι ίδια με την βουλγαρική, ζει στην Ελληνική Μακεδονία, είναι Έλληνας πατριώτης, και φέρει Ελληνικό όνομα.

Στην εξιστόρηση αυτή, η δημοσιογράφος βγάζει τα συμπεράσματα της, και συμπληρώνει δικές της ιστορικές αναφορές.

Ένα ακόμα λάθος που κάνει το ΥΠΕΞ, είναι ότι το άρθρο δεν αναφέρεται στην Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά το άρθρο αναδεικνύει προβλήματα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αν και ακόμα ο Ελληνικός λαός δεν έχει μάθει, και μάλλον θα αργήσει, τι διακυβευόταν και η Ελλάδα προχώρησε σε μια τέτοια κακή αλλά απαραίτητη λύση, αυτό που έμαθε, η όσοι κατάλαβαν και από τον χάρτη που συνόδευε το άρθρο, η αποκοπή της Θράκης από την ιστορική συνέχεια της Ελλάδας, είναι πλέον δρομολογημένη 

 

ViaDiplomacy Newsroom