Οι Σκουριές πίσω από την επίθεση στην Καναδική πρεσβεία

Τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου πραγματοποιείται η δίκη 21 κατοίκων για τα σοβαρά επεισόδια στις Σκουριές. Τα ξημερώματα της Κυριακής, ομάδα αγνώστων επιτέθηκε με βαριοπούλες στην πρεσβεία του Καναδά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δέκα άτομα που φορούσαν κουκούλες, προκάλεσαν φθορές στην είσοδο της πρεσβείας του Καναδά, που βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 48 στο Χαλάνδρι, σπάζοντας με βαριοπούλες την τζαμαρία στον προθάλαμο του κτιρίου και στη συνέχεια πέταξαν μαύρες και κόκκινες μπογιές.

Διαμαρτυρία και πανό στον Λευκό Πύργο από την νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

Λίγο αργότερα στην Θεσσαλονίκη, μέλη της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρόμενα για τις δίκες των 21 κατοίκων που κατηγορούνται στις Σκουριές, κρέμασαν πανό στον Λευκό Πύργο καλώντας την κυβέρνηση να σταματήσει την επένδυση στις Σκουριές

Ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ

Τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου πραγματοποιείται η μεγάλη δίκη των Σκουριών. 21 κάτοικοι της περιοχής δικάζονται επειδή παλεύουν για το δίκιο ενός τόπου. Οι εικοσιένα κατηγορούμενοι που διώκονται με βαριές κατηγορίες, και που στο πρόσωπό τους διώκεται όλη η κοινωνία της Χαλκιδικής, δικαιούνται και πρέπει να αθωωθούν. Ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνουμε ότι είναι αδιανόητο να δικάζονται άνθρωποι επειδή προστατεύουν την υγεία, το περιβάλλον, το μέλλον των παιδιών τους. Είναι αδιανόητο να συνεχίζεται ένα έργο, που έχει αποδειχθεί πέρα από κάθε αμφιβολία ότι θα προκαλέσει ανυπολόγιστη περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική καταστροφή, επειδή μια εταιρεία θέλει να κερδοσκοπήσει σε βάρος των ζωών δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων. Είναι αδιανόητο ότι οι κάτοικοι της περιοχής σέρνονται στα δικαστήρια ενώ έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Είναι λοιπόν αναγκαίο τώρα περισσότερο από ποτέ να κλείσει το εργοτάξιο στις Σκουριές. Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα την καταστροφική «επένδυση» στις Σκουριές όπως και οποιαδήποτε άλλη επιχειρηματική δραστηριότητα που απειλεί και καταστρέφει το περιβάλλον. Τίποτα λιγότερο δεν μπορεί να είναι αποδεκτό, όταν κρίνεται το μέλλον μιας ολόκληρης περιοχής απέναντι στα κέρδη μιας εταιρείας. Όπως τόσα χρόνια, έτσι και σήμερα είμαστε στο πλάι των κατοίκων της Χαλκιδικής. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για νερό, αέρα και ζωή. Θα συνεχίσουμε να δηλώνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους της Χαλκιδικής.

ViaDiplomacy Newsroom