Η στάση της αντιπολίτευσης στην επιθετικότητα της Τουρκίας δείχνει ότι η Ελλάδα έχει Διπλωματία

Η απαξίωση είναι πιο εύκολη από το να αιτιολογήσεις μια ενέργεια. Αυτός είναι ο λόγος που το πλήθος απαξιώνει κάθε κίνηση που δεν γνωρίζει. Και πως θα ήταν δυνατόν να γνωρίζει όταν οι σχεδιασμοί μιας χώρας δεν γίνονται με το συναίσθημα, αλλά με αποφάσεις που επηρεάζονται από δεκάδες παράγοντες.

Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι περιφέρουν την λέξη “Φιλανδοποίηση” , “Κατεναυσμός” σαν η χώρα αυτή να μην έχει να επιδείξει τίποτα και πουθενά. Και μιλάμε για μια χώρα η οποία, ακόμη και σήμερα, έχει την μεγαλύτερη οικονομία στα Βαλκάνια, τον πιο ισχυρό στρατό, τις πιο ισχυρές υποδομές, από τα ισχυρότερα επιχειρηματικά λόμπι στον κόσμο και από τις πιο ισχυρές ένοπλες δυνάμεις μέσα στο ΝΑΤΟ και τις πιο ισχυρές στα Βαλκάνια.

Όλα τα παραπάνω τις επιτρέπουν να έχει και ισχυρή διπλωματία όσο και αν κάποιοι είτε δεν μπορούν να το αντιληφθούν, απόλυτα φυσιολογικό, είτε την απαξιώνουν για προσωπική προβολή ειδικά στο πλήθος μέσα από τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτή η ισχυρή Διπλωματία, για όσους μπορούν να το κάνουν ανάγνωση, αποδείχτηκε από την αντιπολίτευση στην περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Η Νέα Δημοκρατία, ακόμα και το ΚΚΕ, αντιλήφθηκαν πλήρως τις γεωπολιτικές και γεωοικονομικές εξελίξεις και κράτησαν μια τέτοια αντιπολιτευτική στάση η οποία διευκόλυνε την πολιτική στροφή της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Η προσέγγιση με τον “ταξικό εχθρό” και η Στρατηγική σχέση της Ελλάδας με τις ΗΠΑ το διάστημα 2015-2019, δεν επηρεάστηκε καθόλου από μια λαϊκιστική ρητορική της τότε αντιπολίτευσης , το αντίθετο μάλιστα.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει σήμερα. Την ώρα που η Τουρκία ανοίγει δεκάδες θέματα ώστε ένα από αυτά να φέρει την σύγκρουση που επιθυμεί, η αντιπολίτευση με ωριμότητα ασκεί κριτική ως το σημείο που δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα.

Αυτή η στάση είτε μπορεί να μεταφραστεί ως ένα μήνυμα στήριξης στις ενέργειες της σημερινής κυβέρνησης, είτε ως μήνυμα στον Ελληνικό λαό, έναν λαό που πρέπει άμεσα η πολιτεία να τον προετοιμάσει, όσο αυτό μπορεί να γίνει άμεσα, για σύντομες περιπέτειες οι οποίες θα κριθούν και από την στάση του ίδιου του λαού

ViaDiplomacy Newsroom