Η Sunlight και οι μπαταρίες για υποβρύχια και τορπίλες – Ποια είναι η εταιρεία

Η φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο της Sunlight στο Όλβιο Ξάνθης παρότι κατασβέστηκε σχετικά γρήγορα προκάλεσε σημαντικές ζημιές και ήδη κάποιοι μιλάνε για μεγάλη καταστροφή στην τοπική κοινωνία από τα προβλήματα που θα προκληθούν στην λειτουργία της εταιρείας.

Η ίδια η εταιρεία σε ανακοίνωση της ανέφερε πως όλοι οι εργαζόμενοι είναι ασφαλείς και κανένας δεν έχει τραυματισθεί.

Την εταιρεία Συστήματα Sunlight, με έδρα την Ξάνθη ίδρυσε  ο  Πάνος Γερμανός, 100% θυγατρική σήμερα του Ομίλου Olympia.

Η μονάδα ξεκίνησε με 28 άτομα προσωπικό και πλέον έχει φτάσει στα 650 σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ συνολικά στον όμιλο Sunlight (μαζί με Sunlight Recycling) και το διοικητικό προσωπικό στην Αθήνα, απασχολούνται στον όμιλο πάνω από 800 άτομα.

Έχει παρουσία σε όλες τις ηπείρους και σε περισσότερες από 100 χώρες, εξάγοντας άνω του  90%  της παραγωγής της!

Το 1996 ξεκινά η παραγωγή μπαταριών για τις βαρέως τύπου τορπίλες SUT και SST4. ενώ το 1997 πιστοποιήθηκε με ISO 9001. To 1998 σχεδιάζει μπαταρίες για τις τορπίλες MK 46 και την επόμενη χρονιά άρχισε να συναρμολογεί μπαταρίες για αεροπορικές εφαρμογές. Το τέλος της δεκαετίας του ’90 η εταιρεία αποκτά σημαντική τεχνογνωσία και δημιουργεί γραμμή παραγωγής μπαταριών υποβρυχίων για χώρες όπως η Γερμανία, Ιταλίας, Πορτογαλίας, Ολλανδίας, Πολωνία, Ουκρανία, Αίγυπτος, Πακιστάν, Νότια Αφρική, Κορέα, Περού, Εκουαδόρ, Χιλή

ViaDiplomacy Newsroom