Η συνέντευξη του Αλέξανδρου Διακόπουλου προκάλεσε νέα ψεύδη των Τούρκων

«Ξέχασε ότι ζήτησε βοήθεια από τη Γερμανία», όταν η Τουρκία κινητοποιήθηκε στο Καστελόριζο, αναφέρει η Sabah χαρακτηρίζοντας μάλιστα «αλαζονικό» συγκεκριμένο απόσπασμα από το  άρθρο του Αλέξανδρου Διακόπουλου στην «Κ» της Κυριακής όπου ανέφερε:

«Είμαστε σε πρώιμο στάδιο και οι διερευνητικές δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει. Από πλευράς μας επιθυμούμε αυτό να γίνει το ταχύτερο δυνατόν, γιατί η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Οπου συμφωνήσουμε οριοθετούμε και όπου διαφωνήσουμε το παραπέμπουμε στη Χάγη. Εφόσον ο διάλογος τελεσφορήσει θα φέρει σταθερότητα και θα κατοχυρώσει τα δικαιώματα της χώρας μας.

Εάν η Τουρκία αφήσει πίσω της τη λογική της έντασης, των πιέσεων και του καταναγκασμού, θα ανοίξει ο δρόμος της συνεργασίας της με την Ελλάδα και την Ευρώπη, που θα έχει πολλαπλά και πολλαπλασιαστικά οφέλη. Αν όμως όχι –και η κατάσταση κακοφορμίσει– τότε θα βρεθεί προ των ευθυνών της. Η Ελλάδα έχει αποδείξει την αξιοπιστία της. Είμαστε μια χώρα που ακολουθεί μια πολιτική αρχών με προσήλωση στο δίκαιο, όμως είμαστε και μια χώρα που ξέρει να προασπίζεται τα συμφέροντά της. Δεν συζητάμε υπό πίεση, δεν υποχωρούμε σε εκβιασμούς και δεν ορρωδούμε προ απειλής».

Το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, που εμφανίζει την Ελλάδα κατά την πρόσφατη ένταση στη Μεσόγειο σχεδόν εκλιπαρούσα για βοήθεια τη Γερμανία, τη Γαλλία και την ΕΕ, επιτίθεται στον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας προσάπτοντάς του «προκλητικές δηλώσεις».

(πηγή: Καθημερινή online)

ViaDiplomacy Newsroom