Η Τεχεράνη κάλεσε τον πρεσβευτή του Ηνωμένου Βασιλείου

Το Ίδρυμα Ειδήσεων των Ιρανών Φοιτητών (ISNA) ανέφερε το Σάββατο ότι το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν είχε καλέσει τον πρεσβευτή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Τεχεράνη.

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον υπουργό εξωτερικών του Ιράν, το Ιράν επέκρινε έντονα την απαράδεκτη στάση της Βρετανίας σχετικά με τις επιθέσεις στον Κόλπο του Ομάν… Καμία άλλη χώρα εκτός από τη Βρετανία δεν υποστήριξε τις κατηγορίες της Αμερικής για τις επιθέσεις», ανέφερε το ISNA.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η απόφαση να συγκληθεί ο απεσταλμένος έγινε με βάση την υπόθεση του υπουργού Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζέρεμι Χαντ, ότι το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) ήταν σχεδόν σίγουρα πίσω από τις επιθέσεις.

Μετά το περιστατικό με τα πετρελαιοφόρα στο Στενό του Ορμούζ, οι ΗΠΑ κατηγόρησαν αμέσως την Ισλαμική Δημοκρατία, υποστηρίζοντας ότι η υπόθεση αυτή βασίστηκε σε πληροφορίες.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, από την πλευρά του, υποστήριξε τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ, αποδίδοντας την ευθύνη για το περιστατικό στην Τεχεράνη.

ViaDiplomacy Newsroom