Οι Τούρκοι αλλάζουν προφίλ στην επικοινωνία τους σχετικά με τους “Τούρκους” σε Θράκη και νησιά

Σε τι είναι καλοί οι Τούρκοι; Βάζουν στόχους και προσπαθούν να τους υλοποιήσουν, αυτό που κάνουν για χρόνια στην Θράκη και τώρα σε Ρόδο, Κω και Κρήτη.

Αφού είδαν ότι είναι εκτεθειμένοι από την ακραία ρητορική και δεν μπορούν να εναντιώσουν τους μουσουλμάνους απέναντι στην Ελληνική Πολιτεία, η οποία παρέχει όλα τα δημοκρατικά δικαιώματα, προσπαθεί τώρα με αλλαγή πλεύσης στην επικοινωνία, να περάσει ένα φιλικό προφίλ ώστε να είναι όλοι “συνομιλητές”

Τον ρόλο αυτό τον έχει αναλάβει η “Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης” και η οποία εδρεύει στην Γερμανία. Η επικοινωνία της έχει επικεντρωθεί στην ενημέρωση και μάλιστα στα Ελληνικά ώστε να επηρεάσει θετικά όχι τους μουσουλμάνους, αλλά τους Χριστιανούς.

Μάλιστα η θεματολογία δεν αφορά την Θράκη και τα δικαιώματα των “Τούρκων” στην περιοχή, αλλά γενικά “Ανθρωπιστικά” δικαιώματα, όπως το προσφυγικό

Μάλιστα χρησιμοποιεί και τα Social με έναν αρκετά έξυπνο τρόπο , από την ώρα δημοσίευσης μέχρι και το Local Pay Click.

Το τελευταίο άρθρο αφορά τις αντιδράσεις των κατοίκων στα νησιά και το περιστατικό στους Παξούς,

Αναλυτικά το άρθρο με τίτλο “Το προσφυγικό και οι δύο όψεις”

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για το προσφυγικό.  

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη το Σάββατο , οι αυτοδιοίκητοί και εκπρόσωποι πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών φορέων του Βορείου Αιγαίου αποφάσισαν κινητοποιήσεις στην Αθήνα και στα νησιά.

Ενώ το προσφυγικό ζήτημα έχει αρνητικές συνέπειες στην οικονομία και τουρισμό των νησιών, οι φορείς και οι κάτοικοι ζητάνε την κυβέρνηση να αντιδρά αποφασιστικά και αποτελεσματικά.

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκαν κινητοποιήσεις στα εξής:

– 48ωρη κινητοποίηση όλων των φορέων των νησιών του Βορείου Αιγαίου το διήμερα 22-23 Ιανουαρίου. Συμβολικό κλείσιμο και των αεροδρομίων και των λιμανιών όλης της Περιφέρειας.
– Κινητοποιήσεις στη Αθήνα
– Συμβολική κατάληψη του κτιρίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην Μυτιλήνη
– Υποβολή μηνύσεων  κατά παντός υπευθύνου ενώπιον του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα αδικήματα παράβασης διατάξεων που αφορούν την δημόσια υγεία και την δημόσια ασφάλεια από τον εσφαλμένο χειρισμό του ζητήματος του μεταναστευτικού

Από την άλλη, το Σάββατο, χάθηκαν ζωές προσφύγων 13 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Παξών, μετά την βύθιση του σκάφους που μετέφερε πρόσφυγες την Ελλάδα. Έχουν ανασυρθεί 12 νεκροί και έχουν βρεθεί 21 διασωθέντες ενώ υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι.

ViaDiplomacy Newsroom