Η Τουρκία πετάει “Δόγματα” και τα Ελληνικά ΜΜΕ ακολουθούν

Την μάχη με την επικοινωνία την έχουμε χάσει με την Τουρκία η οποία μεθοδικά καθημερινά “πετάει” δημοσιεύματα τα Ελληνικά ΜΜΕ τα αναπαράγουν και έτσι για ακόμη μια φορά η γειτονική χώρα εμφανίζετε ως μια οργανωμένη χώρα.

Έτσι συνέβη και με το “νέο δόγμα” της Τουρκίας στον Έβρο όπου σύμφωνα με έγγραφο την ευθύνη και την αρμοδιότητα για τον χειρισμό των μικροσυμβάντων στον Έβρο αναλαμβάνει η στρατοχωροφυλακή, απαγορεύοντας στο εξής διευθέτηση αντίστοιχων συμβάντων στο τοπικό επίπεδο και τη συνεννόηση που υπήρχε μεταξύ στρατιωτικών διοικητών.

Το έγγραφο που δημοσιεύει η εφημερίδα «Τα Νέα», συντάχθηκε και διαβιβάστηκε, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, στις 17 Μαρτίου και αποκαλύπτει ίσως το γιατί έπεσε στο κενό, την ημέρα της σύλληψης, η προσπάθεια του Έλληνα τοπικού διοικητή να συνεννοηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του για να απελευθερωθούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί.

Αυτό βέβαια που δεν αναφέρει το έγγραφο και με ασφαλείς πληροφορίες του viadiplomacy.gr είναι ότι η στρατοχωροφυλακή δεν αυξάνει την παρουσία της στο Έβρο (είναι ήδη έντονη στην περιοχή της 1ης στρατιάς από το πραξικόπημα και μετά) για την φύλαξη των συνόρων αλλά για την επιτήρηση των ηγετικών στελεχών της 1ης στρατιάς.

Τα πράγματα για τον Ερντογάν στο εσωτερικό της Τουρκίας δεν πάνε καλά. Στα πρωτοσέλιδα των Τουρκικών εφημερίδων δεν κυριαρχεί ο Έβρος αλλά η οικονομία. Από τον πληθωρισμό μέχρι της έκδοση συντάξεων τα προβλήματα είναι τεράστια. Αυτό είναι και το επικίνδυνο με τον Ερντογάν να ψάχνει τρόπο να εξάγει αυτή την δυσαρέσκεια.

ViaDiplomacy Newsroom