Η Τουρκία δεσμεύεται να ενισχύσει τις εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσία στο ποσό των 100 δις δολλαρίων

Η Τουρκία δεσμεύτηκε να ενισχύσει τις εμπορικές σχέσεις με έναν από τους κορυφαίους εμπορικούς εταίρους της, τη Ρωσία, καθώς τα δύο έθνη επιδιώκουν να επιτύχουν τον στόχο του εμπορικού τους όγκου, σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορίου Μεχμέτ Μους.

«Θέλουμε να αναπτύξουμε το εμπόριο με τη Ρωσία με ισορροπημένο τρόπο σε win-win», δήλωσε ο Muş μετά την επίσκεψή του στη Μόσχα την περασμένη εβδομάδα, τονίζοντας την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να φέρει τον όγκο των εμπορικών ανταλλαγών στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια (845,4 δισεκατομμύρια TL), στόχος που τέθηκε από τους ηγέτες των δύο κρατών.

«Έχουμε σοβαρή συνεργασία στον τομέα της ενέργειας. Θέλουμε να επεκτείνουμε και να μετατοπίσουμε τη συνεργασία μας εκεί σε διαφορετικούς τομείς της ενέργειας », δήλωσε την Κυριακή ο Μους στο Anadolu Agency (AA).

Συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία επιχειρηματικών στελεχών, ο Μους την περασμένη εβδομάδα παρακολούθησε το KazanSummit 2021 ενώ στην συνέχεια πέταξε στη Μόσχα για να συμμετάσχει στην 17η συνάντηση Διακυβερνητικής Κοινής Οικονομικής Επιτροπής Τουρκίας-Ρωσίας (JEC). Ο υπουργός πραγματοποίησε διμερείς συζητήσεις με κυβερνητικά στελέχη και των δύο χρών ενώ σημείωσε, «Οι συναντήσεις εδώ πήγαν πολύ καλά. Υπογράψαμε επίσης το μνημόνιο συνεννόησης (JEC) “.

«Υπάρχουν άλλα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν. Αλλά τα βήματα που κάνουμε εδώ είναι βήματα που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του εμπορίου μας », είπε ο υπουργός. Τονίζοντας τον εμπορικό στόχο των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έθεσαν οι δύο χώρες, ο Μους επανέλαβε τη θέληση της Άγκυρας να ισορροπήσει η εμπορική σχέση.

Οι αξιωματούχοι αναμένουν ότι ο όγκος των διμερών εμπορικών συναλλαγών θα φτάσει περίπου τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021.

ViaDiplomacy Newsroom