Η Τουρκία καταδικάζει τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές εναντίον των Παλαιστινίων

Η Τουρκία καταδίκασε την Κυριακή τις προσπάθειες εκατοντάδων Ισραηλινών εποίκων να εισέλθουν στο συγκρότημα του Τζαμί Αλ Άκσα στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, καθώς και τις συνεχιζόμενες ισραηλινές επιθέσεις που έχουν προκαλέσει το θάνατο Παλαιστινίων αμάχων.

Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι οι πρόσφατες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, που ξεκίνησαν την Παρασκευή, είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο πολλών αμάχων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών.

Πρόσθεσε ότι την Κυριακή, «φανατικές εβραϊκές ομάδες», συμπεριλαμβανομένου του Ισραηλινού βουλευτή Itamar Ben-Gvir, εισέβαλαν στο τέμενος Al-Aqsa υπό την προστασία της αστυνομίας.

Η Άγκυρα «καταδίκασε έντονα» τις ισραηλινές επιθέσεις σε αμάχους, καθώς και τις απόπειρες προσευχής στο τέμενος Al-Aqsa, αποκαλώντας τις «προκλητικές ενέργειες» που παραβιάζουν ανοιχτά το status quo της περιοχής του σημείου ανάφλεξης στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Υπογράμμισε ότι τέτοιες ενέργειες θα τροφοδοτούσαν περαιτέρω τις εντάσεις στην περιοχή, καλώντας το Τελ Αβίβ να μην επιτρέψει τέτοιες ενέργειες που στοχεύουν στο καθεστώς και την πνευματικότητα του συγκροτήματος του τζαμιού Al-Aqsa.

ViaDiplomacy Newsroom