Η Βουλγαρία δεν ανανεώνει τα συμβόλαια με την Gazprom – Από TAP, IGB. FSRU Αλεξανδρούπολη και Ρεβυθούσα η αντικατάσταση του ρωσικού φυσικού αερίου

Η Βουλγαρία δεν θα διαπραγματευτεί νέα σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου με τη ρωσική Gazprom για να αντικαταστήσει την τρέχουσα, η οποία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2022, δήλωσε το Σάββατο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας Asen Vasilev.

«Στην παρούσα κατάσταση, δεν έχουμε καμία δυνατότητα να διεξαγάγουμε διαπραγματεύσεις με την Gazprom», είπε σε συνέντευξή του στο εθνικό ραδιόφωνο της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με τον Βασίλεφ, η χώρα του «έχει εναλλακτικές λύσεις» σε μια νέα συμφωνία με την Gazprom. Σύμφωνα με τα λόγια του, το φυσικό αέριο μπορεί να τροφοδοτηθεί στη Βουλγαρία μέσω του διαβαλκανικού αγωγού φυσικού αερίου, ο οποίος έχει χωρητικότητα περίπου 20 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων, ενώ η Βουλγαρία χρειάζεται μόνο τρία κυβικά μέτρα. Εκτός από αυτό, η χώρα μπορεί να υπολογίζει σε προμήθειες φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν και σε προμήθειες υγροποιημένου αερίου.

ViaDiplomacy Newsroom