Η Βουλγαρία θα αυξήσει το τέλος βίζας για τους Ρώσους τουρίστες

Η Βουλγαρία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θα αυξήσει το τέλος βίζας που χρεώνει για τους Ρώσους τουρίστες σε 80 € (79,62 $) από 35 € (34,83 ​​$). Μιλώντας στη δημόσια ραδιοτηλεόραση της Βουλγαρικής Εθνικής Τηλεόρασης (BNT), ο υπουργός Τουρισμού Ιλίν Ντιμιτρόφ είπε ότι, σύμφωνα με απόφαση της ΕΕ, η Σόφια θα τερματίσει τις διάφορες ευκολίες στο τέλος βίζας που απολάμβαναν οι Ρώσοι κατά την είσοδό τους στη χώρα.

«Δεν υπάρχει τρόπος να απαγορευθεί εντελώς η είσοδος των Ρώσων στη χώρα μας, αλλά το τέλος βίζας θα αυξηθεί. Αυτή η απόφαση, την οποία δεν θεωρούμε κατάλληλη, είναι στην πραγματικότητα απόφαση της ΕΕ. Ως μέλη της ΕΕ, θα πρέπει να συμμορφωθούμε με αυτό», είπε ο Ντιμιτρόφ.

Πρόσθεσε ότι αν και οι απευθείας πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών ανεστάλησαν μετά την έναρξη του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, περισσότεροι από 60.000 Ρώσοι υπήκοοι έχουν επισκεφθεί τη Βουλγαρία φέτος.

Οι Ρώσοι κατέχουν περίπου 100.000 ακίνητα στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας της Βουλγαρίας, είπε ο Ντιμιτρόφ, προσθέτοντας: «Αυτοί οι τουρίστες εισέρχονται μέσω της Τουρκίας, επιβαρύνονται με σοβαρά έξοδα για να φτάσουν στη Βουλγαρία, αλλά εξακολουθούν να έρχονται».

Η απαγόρευση των τουριστικών θεωρήσεων για τους Ρώσους σε ολόκληρη την ΕΕ προτάθηκε αρχικά από την Εσθονία, τη Λετονία και τη Φινλανδία.

Τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν διχαστεί σχετικά με την πρόταση, με τη Γαλλία, τη Γερμανία και άλλους να ζητούν την αναστολή της συμφωνίας διευκόλυνσης της έκδοσης θεωρήσεων, υποστηρίζοντας ότι το μπλοκ δεν πρέπει να διακόψει τους δεσμούς με τον ρωσικό λαό.

ViaDiplomacy Newsroom